avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 894 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Prestari servicii
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Prestari servicii

Buna ziua. Cum pot inchiria (ca persoana juridica) o spalatorie auto de la o alta persoana juridica pentru a putea sa functionez (pentru spalatorie) pe autorizatiile respectivei firme?Mentionez ca eu detin o firma de prestari servicii (servicii de curatenie). Am vrut sa inchei un contract de inchiriere si sa-mi scot eu autorizatiile necesare, dar asta implica retragerea autorizatiei pentru firma care detine spalatoria iar ei nu vor sa piarda aceste autorizatii.Exista o alta modalitate prin care eu pot functiona pe autorizatia lor?Un contract de prestari servicii ?Dar atunci cum pot eu incasa banii pentru spalarea masinilor?Va multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: tudorvioreljr , utilizator 20:09, 11 Februarie 2008
Ai putea face o asociere in participatie, dar iti trebuie un contabil care sa stie cum se tine contabilitatea separat pentru asociere, si trebuie sa fie si ceilalti de acord.
Pai nu cred ca merge... la asocierea in participatiune exista un participant (asociat ascuns) si un administrator (asociat vizibil). Tertii nu contracteaza decat cu administratorul, iar bunurile aportate de participant devind proprietatea administratorului (cel putin cat dureaza asocierea). Asta ar insemna ca administratorul sa fie societatea cu autorizatie, dar atunci cealalta societate nu ar avea cum sa opereze spalatoria...
Mai degraba as merge pe societate civila, ma mai gandesc.
Va multumesc pentru raspunsuri si va rog in continuare sa ma ajutati cu o idee sau un sfat.
Societatea civila iese din discutie spun eu, pt ca e vorba despre societati comerciale care se asociaza pentru desfasurarea de activitati comerciale; dupa mine, tot asocierea in participatiune ar fi solutia, eventual prin contractul de asociere administrator al asocierii sa fie numit chiriasul, care va contracta in numele locatorului in baza contractului de asociere; oricum contabilitatea se tine pentru asociere separat de contabilitatea fiecarui participant

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Firma Glendi Glendi Buna ziua, am si eu o întrebare ? De exemplu daca eu detin o firma de prestări servicii gen spalatorie auto si angajatii mei isi infinteaza un Srl, putem ... (vezi toată discuția)
Contract de asociere in participatiune Corina Chilom Corina Chilom buna ziua! Cum se face un contrac de asociere in participatiune in situatia in care una dintre societati, acorda celeilalte licenta de expertiza contabila, ... (vezi toată discuția)
Asociere intre societati Instantlife Instantlife Buna ziua, Iata problema: avem doua societati detinute indirect de aceasi persoana. Una (A) detine echipamente hardware, cealalta (B) licente soft (extrem ... (vezi toată discuția)