avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 293 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... Asociere intre societati
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

Asociere intre societati

Buna ziua,

Iata problema: avem doua societati detinute indirect de aceasi persoana. Una (A) detine echipamente hardware, cealalta (B) licente soft (extrem de costisitoare) dar nu si calculatoarele necesare. Se doreste incheierea unui fel de acord sau contract intre cele doua pentru ca prima societate sa poate utiliza licentele detinute de cealalta. Ce forma juridica trebuie sa imbrace actul dintre ele pentru a fi in regula?

edit: exista un pret care trebuie platit de A catre B, care sa fie exact pretul licentelor (pe care B le plateste proprietarului programelor respective)

Va multumesc
Ultima modificare: Marți, 9 Septembrie 2008
Instantlife, utilizator
Faceti un contract de asociere in participatiune. Cereti ajutorul la intocmirea contractului unui avocat sau consilier juridic,
ghola a scris:

Faceti un contract de asociere in participatiune. Cereti ajutorul la intocmirea contractului unui avocat sau consilier juridic,

Contractul de asociere prin participatiune poate avea un pret?
O solutie cred ca ar putea fi o asociere in care B pune la dispozitie softurile - licentele nu le poate folosi decat titularul, aici e de fapt problema -iar A pune la dispozitite echipamentul hard si va plati onorarii de consultanta si service lui A.cu privire la utilizarea softurilor, care sa fie egale cu pretul licentelor.
florentina albu a scris:

O solutie cred ca ar putea fi o asociere in care B pune la dispozitie softurile - licentele nu le poate folosi decat titularul, aici e de fapt problema -iar A pune la dispozitite echipamentul hard si va plati onorarii de consultanta si service lui A.cu privire la utilizarea softurilor, care sa fie egale cu pretul licentelor.

Ce spuneti de asta: A incheie un contract cu B privind "inchirierea" de echipamente, iar B catre A un contract de sub-inchiriere licente- de fapt de transmitere a dreptului de folosire a programelor (daca are acceptul proprietarului programelor respective). Evident cel de-al doilea contract va avea valoarea dorita pt a acoperi costurile. Ambele societati fiind debitoare una alteia, se vor plati taxe doar pe diferenta, nu-i asa?(poate un contabil ne lamureste).
Una din societati are echipamentele, alta are licentele - de ce vreti sa faceti venituri pe amandoua? sa platiti impozite in ambele firme?

Alte discuții în legătură

Operatiuni in participatie realconta realconta Cum se poate verifica un decont pentru operatiuni in participatie primit de la o Societate comerciala. Precizez ca societatea are contract de asociere in ... (vezi toată discuția)
Asociere intre 2 firme Claricom Claricom Suntem 2 persoane care fiecare avem o SRL dar impreuna vrem sa facem o afacere.Se poate sa facem o asociere intre firmele noastre.Daca bine am inteles eu,se ... (vezi toată discuția)
Este posibila deducerea tva-ului in acest caz??? specgogu specgogu Am inceput in anul 2008 constructia unui imobil S+P+4 in regie proprie, autorizatia de constructie fiind emisa pe persoana fizica. Dupa aproximativ 8 luni am ... (vezi toată discuția)