avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1126 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale taxa asupra activitatilor daunatoare sanatatii
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

taxa asupra activitatilor daunatoare sanatatii

Buna ziua
Stiti cumva daca se mai calculeaza taxa asupra activitatilor daunatoare sanatatii (2%) pentru tutun si alcool pentru comerciantii cu amanuntul?
Si daca da cum as putea sa o mai calculez daca nu am evidentiat separat adaosul comercial aferent acestor produse?

Va multumesc
Cu stima
Cel mai recent răspuns: ASKIM3GET , utilizator 12:39, 26 Octombrie 2010
Conform Legii nr. 95/2006 privind reforma in domeniul sanatatii, la data intrarii in vigoare a titlului XI "Finantarea unor cheltuieli de sanatate" din aceasta lege, respectiv data de 1 mai 2006, Ordonanta Guvernului nr. 22/1992 privind finantarea ocrotirii sanatatii, cu modificarile si completarile ulterioare, se abroga, cu exceptia prevederilor privind cota de 12% din incasari din activitati publicitare la produse de tutun, tigari si bauturi alcoolice, care se abroga la data de 1 ianuarie 2007.
Asta inseamna ca nu mai trebuie calculata si platita.
Eu am preluat aceasta societate din august 2010 si am vazut ca in evidenta contabila veche se calcula si se platea o data la 3 luni, inclusiv pana in iunie 2010 si de aceea au aparut semnele de intrebare daca ea exista sau nu.

Va multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Taxa 2% asupra pro.daunat.sanatatii MARIAB MARIAB buna ziua, Am si eu o mare problema. Odata aparuta Legea95/2006 privind reforma in domeniul sanatatii, la art 369 se abroga O G 22/1992 aprobata in ... (vezi toată discuția)
Sanctiune petru2014 petru2014 Buna ziua, recent am fost sanctionat intr-o institutie publica pentru folosirea unei tigari electronice. In regulament scrie \\"tutunul interzis in incinta ... (vezi toată discuția)
Taxa daunatoare sanatatii Contabilitate sector 4 evoCONTA Contabilitate sector 4 evoCONTA Stie cineva daca mai este in vigoare?daca da care mai este procentul,tot 2%? (vezi toată discuția)