avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 437 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Ridicarea unui autovehicol pe leasing
Discuție deschisă în Executare silită

Ridicarea unui autovehicol pe leasing

Buna ziua,
am o problema sa sper sa ma puteti ajuta:
- am un autivehicol pe leasing de 2 ani jumate. Ieri a venit cineva sa ridice autivehicolul pentru nuste sume restante. Doar cu o lista a sumelor restante in mana, pretinzand a se plati intreaga suma pana la sfarsitul saptamanii, in caz contrar se va ridica.
- mentionez faptul ca mi-sa precizat verbal ca a fost reziliat contractul.....se poate rezilia un contract unilateral, si fara sa instiintezi?
Din cate stiu eu, nu poate sa iti ridice autovehicolul asa pur si simplu --- nu este nevoie de o hotarare judecatoreasca? Daca achit partial din suma restanta mai poate sa ridice bunul?
Va multumesc anticipat pentru sprijin,
o zi frumoasa!
Cel mai recent răspuns: Elena Bostina , Avocat 11:52, 26 Octombrie 2010
Sigur aveti in contract o prevedere de genul daca nu se achita o rata de leasing in termen de............, finantatorul poate rezilia contractul si poate ridica bunul.
Nu trebuie sa uitati ca bunul este proprietatea finantatorului, dvs sunteti un detentor precar.

Sfatul meu este sa incercati o intelegere cu finantatorul, sa reesalonati ratele deoarece in caz contrar va pot ridica autoturismul si, mai rau, va pot obliga la plata tuturor ratelor de leasing pana la finalizarea contractului chiar daca dvs nu mai aveti folosinta autoturismului.

av. Elena Bostina

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Leasing auto ferarumihaela ferarumihaela Buna ziua, cine ma poate ajuta cu o informatie si anume . Am un leasing pt un cap tractor.Nu am platit vreo 3 rate din cauza ca nu mai este de munca.Nu vor ... (vezi toată discuția)
Contract leasing preluat de o societate de recuperare ankalaura85 ankalaura85 Buna ziua! O societate comerciala a contractat printr-un leasing un autoturism in decembrie 2005. Au fost platite ratele pana in mai 2009 iar in ianuarie 2010 ... (vezi toată discuția)
Contract de leasing tampau gabriela tampau gabriela SC am avut contract de leasing cu PORSCHE LEASING IFN SA ,obiectul contractului autoturism VW GOLF . Au fost achitate 43 rate din cele 48 in suma de 14.640,06 ... (vezi toată discuția)