avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 727 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme privind insolvenţa, ... Insolventa
Discuție deschisă în Probleme privind insolvenţa, lichidarea judiciară şi falimentul

Insolventa

Buna ziua

Am un bilet la ordin avalizat de o persoana juridica, scadenta de plata pentru emitentul biletului la ordin era in 15.10.2010.
Atat emitentul cat si persoana juridica care a avalizat biletul la ordin au intrat in insolventa Legea 85/2006.
Vreau sa execut avalistul persoana juridica. Termenul de inscriere a creantelor a fost octombrie 2009. Credeti ca o cerere de creanta la momentul acesta ar fi admisibila? La data deschiderii procedurii nu aveam calitatea de creditor. Calitate de creditor am abia din octombrie 2010.
Cel mai recent răspuns: Adrian Stoica , Practician in insolventa 07:11, 27 Octombrie 2010
Buna seara .
Incercati cu o cerere in sensul art.75 din Legea nr.85/2006 . Se poate depune pana la inchiderea procedurii de insolventa a firmei in cauza .
Marius Bote .
Credeti ca o cerere de creanta la momentul acesta ar fi admisibila?

in nici un caz !! este tardiv
La data deschiderii procedurii nu aveam calitatea de creditor. Calitate de creditor am abia din octombrie 2010.

creditor sunteti de cand detineti BO !! si nu de la data scadentei acestuia 15.10.2010 !!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contestatie la executare-partajul bunurilor comune ginacoseru ginacoseru am un bilet la ordin avalizat de catre administratorul soc x.acesta se afla in procedura falimentului. biletul a fost primit garantie si completat in luna ... (vezi toată discuția)
Insolventa vasioanaro vasioanaro daca o societate este in insolventa, se pote executa biletil la ordin emis de societate si avalizat de administrator in calitate de persoana fizica? (vezi toată discuția)
Elemente bilet la ordin avalizat onuttza onuttza Mi s-a recomandat pt o mai mare siguranta a incasarii creantelor, sa utilizez drept garantie in cadrul contractelor comerciale de vanzari marfa, [b]bilete la ... (vezi toată discuția)