Exista si situatia in care nu este ridicat dreptul de administrare, chiar daca se intra in procedura. Daca BO este emis dupa deschiderea procedurii, va puteti adresa lichidatorului cu o cerere de plata in baza art 64 din L85, si nu trebuie sa va inscrieti la masa credala. A nu se intelege ca veti incasa imediat banii....
Buna seara .
La deschiderea insolventei ,se suspenda procedurile de executare silita impotriva firmei, nu cred ca si incasarea unui creante pentru o datorie certa .Aceasta nu cred ca este executare silita .
Marius Bote .
cand s-a emis biletul la ordin, inainte de deschiderea procedurii sau dupa deschiderea procedurii???
se poate incepe executarea silita impotriva avalistului(art.106 alin.ultim rap la art.33 si art.35 ail (1) si (2) din Legea nr.58/1934) Foarte des se face confuzie intre cele doua obligatii distincte si autonome, una a emitentului BO-care se afla in insolventa si una a avalistului care este o persoana fizica(administratorul social) care nu este afectata de Legea 85/2006
Bo avalizat
anders
Buna ziua.
Fiind asociat intr-o societate comerciala am avalizat un bilet la ordin ca garantie pentru un credit luat de societate. Am cesionat partile sociale ... (vezi toată discuția)