avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 900 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme privind insolvenţa, ... executare silita avalist bilet la ordin
Discuție deschisă în Probleme privind insolvenţa, lichidarea judiciară şi falimentul

executare silita avalist bilet la ordin

O societate comerciala emitenta a unui bilet la ordin avalizat in nume personal de administatorul societatii, intra in insolventa. Dupa deschiderea procedurii, dar inaintea inscrierii la masa credala, creditorul in favoarea caruia a fost emis biletul, il depune la plata, dar acesta este refuzat pentru lipsa de disponibil. Poate fi declansata procedura executarii silite impotriva avalistului b.o.? In acelasi creditorul urmand sa se inscrie si la masa credala, iar sumele incasate ca urmare a executarii silite a avalistului sa fie comunicate administratorului judiciar, pentru a se scadea din datoria societatii debitoare?
Cel mai recent răspuns: gabrieladina , utilizator 08:05, 16 Noiembrie 2012
da, creditorul se poate indrepta impotriva avalistului...dar daca se inscrie si la masa credala, se poate trezi cu contestatie la executare silita din partea avalistului... problema este ca si procedura de executare silita este de lunga durata mai ales daca se urmaresc bunuri imobile ce sunt sub regimul comunitatii de bunuri cu sotul/sotia administratorului avalist...
multumesc pentru raspuns!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plangere penala mariusbm mariusbm Buna ziua, Societatea noastra a avut o seie de B.O. refuzate de catre o societate comerciala. Printre acestea exista 5 B.O. avalizate de catre administrator ... (vezi toată discuția)
Bo avalizat, debitoare in insolventa Andr33agav Andr33agav Buna ziua, Avem urmatoarea situatie: Am incheiat un contract de antrepriza cu o societate, iar plata pretului a fost garantat cu un BO avalizat de catre o ... (vezi toată discuția)
Contestatie executare MariS19 MariS19 buna, ma poate ajuta cineva cu un sfat referitor la o contestatie la executare. Sunt garant avalist, s-a incuviintat inceperea executarii impotriva mea in ... (vezi toată discuția)