avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 335 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Plangere penala
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Plangere penala

Buna ziua,

Societatea noastra a avut o seie de B.O. refuzate de catre o societate comerciala. Printre acestea exista 5 B.O. avalizate de catre administrator care au fost la randul lor refuzate. Am fost sfatuit de catre unele persoane sa depun la Politia Economica o plangere penala. Ce demersuri implica o astfel de actiune? Este necesara interventia unui avocat?

Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: mariusbm , utilizator 11:47, 2 Iunie 2008
Bilet la ordin avalizat inseamna ca acela care il avalizeaza garanteaza plata, adica va plati in locul emitentului daca acesta nu o poate face.
Creditorul poate doar sa investeasca cu formula executorie acest instrument de plata si sa treaca direct la executare silita, fara sa mai fie necesara derularea unui proces pe fond care presupune plata de taxe de timbru la valoare.
Prin avalizarea lor se poate indrepta executarea silita direct impotriva bunurilor personale ale celor care avalizeaza aceste instrumente de plata (in speta administratorul).

Se poate face o plangere penala dar procesul este de lunga durata iar rezultatul incert (e posibil sa se dea neinceperea urmaririi penala).
Obligatoriu o sa fie nevoie de avocat.

Nu am inteles din mesaj cine sunteti dvs....Un creditor?
Daca da, apelati la un executor judecatoresc cat mai repede, poate mai aveti pe ce face executarea.

Ultima modificare: Luni, 2 Iunie 2008
giulieta, utilizator
Va multumesc pentru raspuns.
Executarea poate veni din partea oricarui executor sau doar din localitatea unde societatea respectiva are contul bancar?
Suma de recuperat este destul de mare; se poate cere falimentarea firmei respective?
Ultima modificare: Luni, 2 Iunie 2008
mariusbm, utilizator
In cazul in care doriti sa popriti conturile bancare ale debitorului , este competent executorul judecatoresc care functioneaza in circumscriptia judecatoriei unde isi are sediul debitorul sau tertul poprit (banca la care are deschis contul debitorul Dvs.)
In cazul urmaririi silite a bunurilor mobile/imobile, este competent executorul judecatoresc din circumscriptia judecatoriei in a carei raza teritoriala sunt situate sau se afla bunurile urmarite.

Se poate solicita declansarea procedurii de insolventa impotriva debitorului, insa procedura este foarte lunga .

Va sfatuiesc sa va adresati unui executor judecatoresc si sa solicitati poprirea tuturor conturilor bancare ale debitorului/ respectiv al administratorului care a avalizat BO.
In cazul lipsei de disponibil din conturile bancare, executorul judecatoresc poate identifica bunurile mobile si imobile urmaribile aflate in proprietatea debitorului / respectiv al administratorului care a avalizat BO, urmand a va recupera creanta din valorificarea acestor bunuri.
~ Conținut șters la cerere ~
dorin.tunsoi a scris:

1. puteti apela la serviciile oricarui executor judecatoresc.
2. sa intelegem ca banca firmei emitente B.O. a refuzat sa faca incasarea?


1. Se pare ca pot apela numai la un executor din raza localitatii unde societatea are contul bancar.
2. Suna ciudat intrebarea, B.O. a fost refuzat din lipsa totala de disponibilitati adica n-avea bani in cont sau nu s-au depus pentru decontare.

Exista o limita valorica pentru inceperea procedurilor de falimentare?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bilet la ordin avalizat m0nique m0nique Vreau sa stiu care este forma corecta de avalizare a unui BO. Administatorul unei S.C. avalizeaza BO (in partea stanga sus) [b]pentru[/b] [u]societatea ... (vezi toată discuția)
Executare bilet la ordin temis temis Buna ziua, Am un B.O, investit cu formula executorie si pus in executare. Executorul Judecatoresc mi-a comunicat printr-o adresa ca recuperarea creantei nu ... (vezi toată discuția)
Executarea si lipsa de "disponibil" ENGFULL ENGFULL biletul la ordin investit este pus in executare s-au trimis adrese la banci , la finante nimic are 2 conturi la 2 banci , s-a infiintat poprire pe cont dar ... (vezi toată discuția)