avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 560 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general angajare medic stomatolog la cmi...cu contract ...
Discuție deschisă în Contabilitate în general

angajare medic stomatolog la cmi...cu contract colaborare?

buna ziua, sotul meu este medic stomatolog si detine un cmi. I s-a oferit posibilitatea sa mearga sa profeseze in Franta, dar nu doreste sa suspende activitatea cabinetului. am cateva intrebari:
1. care este modalitatea legala si mai facila de a contracta serviciile unui coleg medic stomatolog? prin ce modalitate? contract colaborare? contract munca?etc.
2. unde se inregistreaza contractul respectiv si care sunt obligatiile la plata pentru cmi?
va multumesc!
Cel mai recent răspuns: sssmihaela , utilizator 20:22, 27 Octombrie 2010
Sunt mai multe optiuni , dar de vreme ce sotul dvs. pleaca din tara , cea mai comoda cale este inchirierea cabinetului unui medic stomatolog. Oricum acest nou medic , va trebui sa-si obtina toate avizele necesare functionarii in noua locatie , indiferent care ar fi forma de colaboare. In varianta inchirierii sotul dvs are garantia unui venit constant , fara a-si asuma niciun risc.Angajarea cu contract de colaborare presupune mai multe obligatii din partea sotului dvs. atat de natura fiscala cat si cele legate de Colegiul Medicilor Dentisti , Directa Sanitara , Casa de asigurari de sanatate , s.a.m.d. Din cunostintele mele (sotia mea fiind medic specialist stomatolog) , cei mai multi prefera varianta in care medicul "angajat" sa aiba autorizarea de "persoana fizica autorizata " , pentru a incheia asa cumspuneti dvs. doar un contract de colaborare , care nu presupune plata contributiilor de CAS la fel ca in cazul unui contract de munca , fiind mai reentabil pentru sotul dvs. Se inregistreaza insa si acest contract la Inspectoratul teritorial de Munca .
multumesc de raspuns...se poate incheia un contract de inchiriere pe cota procentuala din profitul realizat in cadrul cabinetului? pentru ca am uitat sa mentionez ca asta ar cam fi forma pe care o doreste sotul meu...nu ca o chirie fixa stabilita lunar sau anual.
"persoana fizica autorizata" ar insemna in cazul de fata "autorizatia de libera practica"? ca nu prea ma pricep

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Infin?are cmi -stomatologie suziquatro suziquatro o situație mai dificilă , rog ajutor Sunt medic dentist care a lucrat doar angajat cu carte de muncă , dar mi-am gasit o clinica unde aș putea sa ... (vezi toată discuția)
Spațiul pentru un cabinet stomatologic Ion.Me Ion.Me Buna ziua tuturor! Unde as putea gasi cele mai noi si relevante informatii despre regulamentul in ceea ce priveste spatiul pentru un cabinet stomatologic? Care ... (vezi toată discuția)
Srl - variante de colaborare cu medicii dentisti CorinaMT CorinaMT Voi infiinta un cabinet stomatologic - un SRL. As dori sa stiu care sunt posibilitatile de colaborare cu medicii dentisti - contract individual de munca (ca ... (vezi toată discuția)