avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 890 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Despagubire urmasi soldati decedati in Rusia in al ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Despagubire urmasi soldati decedati in Rusia in al doilea razboi mondial

Buna ziua. In urma unor discutii cu un apropiat am aflat de existenta unei legi din acest an conform careia urmasii soldatilor cazuti de campul de lupta ar fi despagubiti. In aceasta situatie se afla si mama mea a carui tata a cazut pe frontul de lupta din Rusia. Ma intereseaza in aceste conditii demersurile care trebuiesc facute pentru a intra in posesia acelei despagubiri, actele necesare sau orice alte informatii care mi-ar putea fi de folos in acest caz. Multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: Oana Mitran-costache , Avocat 16:18, 27 Octombrie 2010
Legea 221/2009. Veti avea nevoie de un avocat pentru redactarea actiunii precum si pentru sustinerea acesteia.
multumesc pentru raspunsul prompt. din cate am citit acum despre legea 221/2009 nu se mentioneaza si de soldatii cazuti pe campul de lupta, cu siguranta se incadreaza in aceasta lege? eventual o recomandare pentru un avocat in Oradea care m-ar putea ajuta in acest caz? astept raspunsul dumneavoastra. Multumesc. O zi buna.
ma interesez si revin cu precizari.
- din pacate nu am gasit nimic relevant referitor la intrebarea dvs.
- Legea 44/1994 rep., se refera strict la veteranii de razboi, precum si unele drepturi ale invalizilor si vaduvelor de razboi.
Ultima modificare: Miercuri, 27 Octombrie 2010
Oana Mitran-costache, Avocat
multumesc inca odata pentru sprijinul acordat. sfatul dvs care ar fi in acest caz? sa inteleg ca nici legea 44/1994 si nici legea 221/2009 nu se incadreaza exact in cele descrise de mine in primul post? nu ati intalnit pana acum un caz asemanator? m-ar interesa pe baza carui temei sa ma adresez unui avocat direct, daca exista o astfel de lege cu adevarat si ce sanse de reusita as avea in instanta.
Legea 44/1994 - Art. 8. - In afara de cazurile in care legea dispune altfel, drepturile decurgand din calitatea de veteran de razboi nu sunt transmisibile si ele inceteaza prin moartea titularului.
Drepturile decurgand din calitatea de veteran de razboi decorat, legate de improprietarirea cu loc de casa sau echivalent, sunt transmisibile mostenitorilor legali, daca titularul a depus cererea de obtinere a acestor drepturi in timpul vietii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bunicul a murit in al 2-lea razboi mondial, ce drepturi au urmasii lui? florinvasicuta florinvasicuta tatal mamei mele,(bunicul) a murit in al 2-lea razboi mondial, doresc sa stiu daca mama beneficiaza de anumite drepturi si care sunt acestea? (vezi toată discuția)
Urmas de veteran de razboi rica67 rica67 Buna .Ma numesc Alexandra si vreau sa va intreb ;daca tatal meu a fost veteran de razboi pot solicita drepturile ce i se cuvin din legea 44/1994 ,deoarece nu ... (vezi toată discuția)
Lege privind drepturile prizonierilor din primul razboi mondial nicoleta1 nicoleta1 Strabunicul meu a participat la primul razboi mondial in jurul anilor 1914. A fost prizonier de razboi in Rusia in muntii Caucaz timp de 7 ani. As dori sa stiu ... (vezi toată discuția)