avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 823 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Urmas de veteran de razboi
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Urmas de veteran de razboi

Buna .Ma numesc Alexandra si vreau sa va intreb ;daca tatal meu a fost veteran de razboi pot solicita drepturile ce i se cuvin din legea 44/1994 ,deoarece nu lea solicitat cat a fost in viata va multumes .
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:44, 4 Aprilie 2015
art.8 din Legea 44/2004
In afara de cazurile in care legea dispune altfel, drepturile decurgand din calitatea de veteran de razboi nu sunt transmisibile si ele inceteaza prin moartea titularului.
Drepturile decurgand din calitatea de veteran de razboi decorat, legate de improprietarirea cu loc de casa sau echivalent, sunt transmisibile mostenitorilor legali, daca titularul a depus cererea de obtinere a acestor drepturi in timpul vietii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bunicul a murit in al 2-lea razboi mondial, ce drepturi au urmasii lui? florinvasicuta florinvasicuta tatal mamei mele,(bunicul) a murit in al 2-lea razboi mondial, doresc sa stiu daca mama beneficiaza de anumite drepturi si care sunt acestea? (vezi toată discuția)
Cerere facilitati veteran de razboi costandumitru costandumitru tata a fost veteran de razboi si a decedat in anul 1987 mama s-a recasatorit si inca mai traieste eu ca fiu pot sa beneficiez de ceva drepturi de urmas de ... (vezi toată discuția)
Orfan de razboi din 1944 galatanu1981 galatanu1981 buna ziua am o intrebare la dumneavoastra mama mea este orfan din razboi 1944, doresc sa stiu daca poate beneficia de o pensie si ce acte iar trebui. si ... (vezi toată discuția)