avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 820 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Cerere facilitati veteran de razboi
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Cerere facilitati veteran de razboi

tata a fost veteran de razboi si a decedat in anul 1987
mama s-a recasatorit si inca mai traieste
eu ca fiu pot sa beneficiez de ceva drepturi de urmas de veteran de razboi cum ar fi pensie,despagubiri de prizonierat, sau alte facilitati....?
Ultima modificare: Duminică, 15 Decembrie 2013
ana-cer, moderator
Cel mai recent răspuns: ana-cer , moderator 22:51, 21 Decembrie 2013
nu.nu ai asemenea drepturi
care este motivul ca nu pot sa beneficiez de dreptul de urmas de veteran de razboi ?
sau dat bani ,sau dat terenuri in posesie.....etc.eu cum sa procedez?
Ultima modificare: Sâmbătă, 21 Decembrie 2013
costandumitru, utilizator
Legea nr. 44/1994

Art. 8.
In afara de cazurile in care legea dispune altfel, drepturile decurgand din calitatea de veteran de razboi nu sunt transmisibile si ele inceteaza prin moartea titularului.
Drepturile decurgand din calitatea de veteran de razboi decorat, legate de improprietarirea cu loc de casa sau echivalent, sunt transmisibile mostenitorilor legali, daca titularul a depus cererea de obtinere a acestor drepturi in timpul vietii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Lege privind drepturile prizonierilor din primul razboi mondial nicoleta1 nicoleta1 Strabunicul meu a participat la primul razboi mondial in jurul anilor 1914. A fost prizonier de razboi in Rusia in muntii Caucaz timp de 7 ani. As dori sa stiu ... (vezi toată discuția)
Bunicul a murit in al 2-lea razboi mondial, ce drepturi au urmasii lui? florinvasicuta florinvasicuta tatal mamei mele,(bunicul) a murit in al 2-lea razboi mondial, doresc sa stiu daca mama beneficiaza de anumite drepturi si care sunt acestea? (vezi toată discuția)
Urmas de veteran de razboi rica67 rica67 Buna .Ma numesc Alexandra si vreau sa va intreb ;daca tatal meu a fost veteran de razboi pot solicita drepturile ce i se cuvin din legea 44/1994 ,deoarece nu ... (vezi toată discuția)