avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 590 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... mansardare ilegala
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

mansardare ilegala

Unde si cum pot afla daca vecinul de la patru are toate(si care sun acestea)autorizatiile privind mansarda ?trebuie acordul tuturor proprietarilor pentru construirea acesteia?doresc sa va spun ca el are mansarda de acum 10 ani ,nimeni din ceilalti locatari nu a contribuit cu bani la mansardare,iar acum datorita izolarii termice ,,proprietarul"mansardei doreste ajutor financiar de la ceilati pentru constructia sistemului pluvial.este obligatoriu ca si noi ,ceilalti proprietari,sa-l ajutam acum cu bani la sistemul pluvial,atat timp cat el este singurul ,,proprietar "al mansardei?el nu era obligat sa isi construiasca si sistem pluvial atunci cand si-a construit mansarda(avand in vedere ca din cauza acoperisului sau iarna se fac turturi de gheata deasupra scarii blocului)?
Cel mai recent răspuns: onutzzzam , utilizator 15:51, 28 Octombrie 2010
Mansardarea reprezinta o modificare substantiala asupra proprietatii comune,care legal se poate realiza numai cu acordul notarial al tuturor proprietarilor din condominiu
Pentru clarificarea problemei,initial puteti solicita relatii presedintelui de asociatie
Daca precizati ca "vecinul de la patru este singurul proprietar al mansardei", suprafata suplimentara este mentionata in calculul cotelor lunare de intretinere?
De fapt asa zisul proprietar al mansardei nu are chiar o mansarda...e mai mult un acoperis al blocului.nimeni din aceasta scara nu are cheie si deci nimeni nu poate intra .pe mine nu asta ma deranjeaza ci faptul ca atunci cand si-a construit acoperisul nu si-a facut sistem pluvial si acum apa se scurge pe izolatia noastra termica .In ceea ce priveste administratorul ,el nu stie,nu se implica si cam asta este.Pe mine ma intereseaza doar daca acest vecin este obligat sa isi faca sistem pluvial singur,din banii lui,pentru ca daca este ''proprietar''al acoperisului eu nu vad de ce as ajuta la constructie.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Indepartarea zapezii de pe bloc aleodor27 aleodor27 Cui revine obligatia de a da jos zapada si sloiurile de gheata de pe acoperisul unui bloc- proprietarilor de la ultimul etaj sau asociatiei? Daca se poate sa ... (vezi toată discuția)
Responsabilitate legala pt. turturi/gheata cazuta de pe acoperisul blocului calinn_g calinn_g Buna ziua. Astazi a cazut de la un burlan de pe acoperisul blocului in care locuiesc - la ultimul etaj, 8 - un turture, o bucata de gheata, care din nefericire ... (vezi toată discuția)
Reparatii bloc - asociatia de proprietari Liniutapuncliniuta Liniutapuncliniuta Buna ziua. In lista de cheltueli aferenta lunii decembrie, la noi in bloc, a aparut fond de reparatii. Astazi la intrunirea grenerala a asociatiei de ... (vezi toată discuția)