Buna ziua. Astazi a cazut de la un burlan de pe acoperisul blocului in care locuiesc - la ultimul etaj, 8 - un turture, o bucata de gheata, care din nefericire a lovit in cap un cetatean, acesta fiind luat cu salvarea (era constient, din cate se pare, slava domnului). Mie si vecinului de la 8 ne-a venit la usa politia la scurt timp pentru a ne soma sa curatam turturii de la balcoane si de pe acoperisul blocului (etajul 9), ceea ce, din spirit civic, am facut, desi din punctul meu de vedere este in responsabilitatea asociatiei de proprietari sa se ocupe de asemenea lucruri.
Ca proprietar pe apartament, dar nu si pe acoperisul blocului, evident, eu nu consider ca as avea vreo raspundere de niciun fel, dar as vrea sa primesc si alte opinii, va rog.
Mentionez ca:
1. m-am mutat in bloc acum 3 luni de zile, iar la predarea apartamentului fostul proprietar mi-a predat si o cheie de la mansarda blocului. Unicul vecin de etaj are si dansul o copie, noi fiind practic singurii cu acces direct la mansarda
2. Acum 2 zile am curatat toti turturii de pe streasina balconului impreuna cu sotia, deci noi, in limitele proprietatii noastre, eram "curati", ca sa spun asa.
3. Nu am primit nicio amenda, nici nu am fost pus sa semnez nimic de catre politistii care au constatat, doar mi-au luat datele de pe buletin, mie si vecinului + administratorului.
As vrea sa stiu exact, dupa lege, in responsabilitatea cui pica mansarda blocului, in conditiile in care eu nu am niciun drept de proprietate pe niciun metru patrat din mansarda... si daca ar trebui sa imi fac griji in caz ca persoana accidentata doreste sa fie despagubita (eu unul cu siguranta as face asta in locul sau)
Este răspunzător cel care trebuie să se ocupe de asa ceva.
Juridic pare sa existe răspundere dar în fapt poate fi destul de complicat de stabilit o culpa efectivă.
ynocentta
Utilizator 1din 1 utilizatori consideră acest răspuns util
Burlanul din instalatia de preluare si deversare ape meteorice reprezinta parte comuna condominiu pentru buna functionare a acesteia fiind responsabil exclusiv asociatia de
proprietari