avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 476 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... ce drepturi au parintii copiilor nascuti in germania
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

ce drepturi au parintii copiilor nascuti in germania

in cazul unui copil nascut in germania din tata roman si mama cetatean turc, care sunt drepturile parintilor pe teritoriul germaniei? (drept legal de munca, ajutor social, alocatie de stat pentru copil, etc.)
Cel mai recent răspuns: ContSters160686 , utilizator 17:53, 26 Octombrie 2010
In Germania beneficiati de indemnizatie de crestere a copilului , iar acesta (copilul ) dobandeste cetatenia germana la implinire avarstei de 18 ani precum si toate drepturile civile , prin efectul nasterii pe teritoriul german. Dvs. ca parinti insa nu beneficiati de aceleasi drepturi privind cetatenia , sau alte drepturi , ci doar cele comune cetatenilor proventi dintr-un stat membru UE:
aveti dreptul legal la munca, indemnizatie pt copil.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Alocatie copii nascuti in italia Florin023 Florin023 Buna ziua. Am un baietel care s-a nascut in 2004 in Italia Roma. El nu a beneficiat de nici un ajutor din partea statului italian pana in momentul de fata. As ... (vezi toată discuția)
Buna seara alinamunti alinamunti Sotul meu este turc si recent a primit permis de sedere pe 2 ani in Romania,iar tot ceea ce ma intereseaza este daca el poate pleca impreuna cu mine in alte ... (vezi toată discuția)
Custodie adinaaida2018 adinaaida2018 Buna ziua, am 3 copii in custodie. Vrem sa ne petrecem un concediu in Turcia . Va rog sa-mi spuneti ce acte este necesar sa avem asupra noastra astfel incat sa ... (vezi toată discuția)