avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 457 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Legislaţie europeană, CEDO, UE, ... Alocatie copii nascuti in Italia
Discuție deschisă în Legislaţie europeană, CEDO, UE, proceduri europene

Alocatie copii nascuti in Italia

Buna ziua. Am un baietel care s-a nascut in 2004 in Italia Roma. El nu a beneficiat de nici un ajutor din partea statului italian pana in momentul de fata. As dorii sa intreb daca este posibil sa obtinem alocatia retroactiv? Mentionam ca suntem in Romania din 2006.
Cel mai recent răspuns: yvk , utilizator 00:01, 12 Aprilie 2012
De alocatie beneficiaza copiii ai caror parinti lucreaza legal pe teritoriul UE. Pentru mai multe info: www.avocatnet.ro/content/for...
:ban: Avertisment moderator!

Stimat forumist,

Vă rog să nu mai dublați topicurile deschise. Puteți continua discuția pe topicul deschis inițial.

Cu stimă.
Va multumesc pt raspuns. As mai intreba daca un copil este nascut in italia, ar avea alte drepturi decat cele din romania, are dubla-cetatenie?
Si Romania si Italia accepta dubla cetatenie. Dar in ambele state functioneaza legea sangelui, nu legea locului. Cu alte cuvinte, copilul dobandeste prin nastere cetatenia parintilor, indiferent de locul nasterii. Un copil nascut in Italia dobandeste cetatenia italiana doar daca cel putin unul dintre parinti este cetatean italian: [ link extern ]

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cetatenia narcyssycran narcyssycran daca fica-mea e nascuta in italia,ce cetatenie are?si de ce? (vezi toată discuția)
Alocatie pentru copii mihaelllatya mihaelllatya Am o fetita de 4 ani, pe care am nascut-o in Italia. Pe certificatul de nastere de acolo este trecuta cu cetatenie romana. Am venit cu fetita in Romania cand ... (vezi toată discuția)
Cetatenia romana camelia rusescu camelia rusescu sint nascuta in italia. mama mea era cetatean roman iar tatal meu avea cetatenia romana dar si italiana. Eu m-am nascut deci cu cetatenia italiana dar credeam ... (vezi toată discuția)