avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 450 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... alocatie pentru copii
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

alocatie pentru copii

Am o fetita de 4 ani, pe care am nascut-o in Italia. Pe certificatul de nastere de acolo este trecuta cu cetatenie romana. Am venit cu fetita in Romania cand avea 2 ani. Aici i-am transcris certificatul de nastere (actiune care a durat 6 luni). Inca nu am depus dosarul pentru a beneficia de alocatia de la stat dar vroiam sa intreb daca este posibil sa primeasca si din urma. Si daca se poate cum anume trebuie sa procedez? Multumesc anticipat pentru ajutor.
Cel mai recent răspuns: Marcel Mihalache , Avocat 09:59, 20 Martie 2010
:offtopic: Nu mai postati acelasi mesaj de mai multe ori pe topicuri diferite.
Din acest motiv v-am sters pentru mesaj dublat mesajul din topicuri raspunsuri in comunitate!
Succes!
Nu este posibil sa beneficiati retroactiv de alocatia de stat. ;)
Am inteles. Multumesc frumos pentru raspuns.
În cazul în care aceste drepturi sînt solicitate pînă la vîrsta de un an a copilului, banii se acordă retroactiv de la data nasterii dreptului. În cazul în care se depăseste perioada de un an, banii se acordă începînd din luna anterioară celei în care s-a depus cererea.
Ori, in conditiile in care copilul are deja 4 ani, nu primiti nimic retroactiv.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Alocatie copii nascuti in italia Florin023 Florin023 Buna ziua. Am un baietel care s-a nascut in 2004 in Italia Roma. El nu a beneficiat de nici un ajutor din partea statului italian pana in momentul de fata. As ... (vezi toată discuția)
Alocatie pentru copil nascut in italia vlad89 vlad89 Buna ziua. Ma numesc Vlad si am o fetita in varsta de 4 ani nascuta in Italia.De aproape 2 ani am revenit permanent in Romania si am depus actele pentru ... (vezi toată discuția)
Alocatia copilului meu clamparustefan clamparustefan buna ziua am si eu o intrebare ,am o fetita nascuta in italia nu am beneficiat de nici o alocatie in italia si acum am depus actele pt alocatie in romania ... (vezi toată discuția)