avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 986 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... legea 118
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

legea 118

Buna, cine ma poate lamurii ? Socrul meu a fost in perioada 1940-1945 in URSS ,ca si soldat la munci grele. Din cite stiu, la inceput ca si "deportat" apoi soldat. Pot asta dovedi doar cu livretul lui militar. Si acum intrebarea mea : Poate fi beneficiarul decretului-lege 118 ? Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: ContSters174741 , utilizator 18:32, 3 Noiembrie 2010
vedeti daca va incadrati in legea 221/2009. va trebui sa apelati la un avocat pentru redactarea si sustinerea actiunii in instanta
Va multumesc.
Buna ziua , a-si mai avea o intrebare(nelamurire ) . In ce priveste legea 221, la capitolul despagubiri materiala a aparut modificarea , cum ca , maximul sumei este de 10000 euro, apoi ca ar fi aparut o modificare ca aceasta suma ar fi neconstutionala (asta doar am auzit ), deci intrebarea e , care e suma actuala maxima , si daca exsista cum si dupa ce criteriu se calculeaza ea ?
Pun aceasta intrebare deoarece si eu am fost condamnat politic in baza legii 166 alineat 2 la 6 ani in perioada 1970-1976,. A-si mai avea intrebari dar pentru inceput ma multumesc cu raspunsuri la cele de mai sus. Va multumesc mult, cu respect Emil.
Faptul ca nu am primit, nici un raspuns ,la primul coment, nu m-a descurajat , din contra am cautat pe alte forumuri, am cautat in M.O. si uitat prin legi si am gasit raspunsul la intrebarea mea.Si cum ziceam in incheierea primului mesaj ...mai am si alte intrebari, continui : Din discutii de pe forum am inteles ca virgula cu cit mai multe dovezi ai , cu atit mai multe sanse ai, si am inteles ca la capitolul -dovezi- se pot incadra si ,articole de ziar sau cartii despre (cazul de fata , persoana mea) cei condamnati politic, asa ca vin cu intrebarea , daca sint acceptate in instanta asa ceva si daca DA, atunci am o rugaminte la prietenii de pe forum daca are cineva , de vinzare, cartea "Cartea neagra a ceausismului. Romania intre 1965 - 1989" scrisa de Liviu Valenas, -asi dori sa o cumpar pentru a o folosi in procesul meu. Multumesc anticipat. Si ultima intrebare : Sa incep actiunea judecatoreasca acum , sau sa stau si sa astept pina primesc copia dosarului penal de la CNSAS, si Foaia Matricola (pentru amindoua cererile sint in curs de rezolvare). Va multumesc ca ma cititi si astept sfaturi de la ori cine , daca sint bine intentionate. Cu stima Emil
maximul sumei este de 10000 euro - această prevedere a fost declarată neconstituţională.

Alte discuții în legătură

L 221/2009 lotuss lotuss Va rog sa-mi spuneti -unde se deschide proces pentru acordarea de despagubiri pe Legea 221/2009 - de unde se obtine copia unei hotariri ... (vezi toată discuția)
Daune morale-detinut politic solomon_bc solomon_bc Buna ziua, va rog frumos,daca vreti sa-mi raspundeti si mie la intrebarea urmatoare. Tatal meu (nascut in 1924) a fost privat de libertate in perioada ... (vezi toată discuția)
Deportati in urss paris50paris paris50paris Buna ziua va rog un sfat familia mea au fost deportati in urss inpreuna cu bunici exista vreo lege prezenta pt actiona in istanta pt despagubiri banesti ? va ... (vezi toată discuția)