avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 936 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... L 221/2009
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

L 221/2009

Va rog sa-mi spuneti
-unde se deschide proces pentru acordarea de despagubiri pe Legea 221/2009
- de unde se obtine copia unei hotariri judecatoresti data un urma unui proces penal din Bucuresti din anul 1959 ? Multumesc
Cel mai recent răspuns: mobexport , utilizator 18:40, 1 Aprilie 2012
Potrivit art. 4 alin.4 din Legea 221/2009 - "competenta de solutionare apartine tribunalului, sectia civila, in circumscriptia caruia domiciliaza persoana interesata. Cererea se judeca in contradictoriu cu statul, reprezentat prin Ministerul Finantelor Publice."
Alin. 3 al aceluiasi articol prevede ca :" Instanta de judecata este obligata sa ia toate masurile pentru obtinerea sau, dupa caz, reconstituirea dosarului in care a fost pronuntata hotararea de condamnare, inclusiv prin solicitarea punctului de vedere al Asociatiei Fostilor Detinuti Politici din Romania"
Astfel, daca nu aveti hotararea de condamnare si nici mijloacele pentru a o obtine, instanta va face demersurile pentru obtinerea acesteia.
Ultima modificare: Sâmbătă, 31 Martie 2012
Florea Ana-Maria Cabinet de Avocat , Avocat
dosarul penal il veti obtine la CNSAS. Sfatul meu este sa solicitati in probatoriu dosarul CNSAS. Astfel, instanta va emite adresa catre CNSAS. Din experienta va pot spune ca este bine sa formulati cerere si personal catre CNSAS pentru acces la dosar (fara a mentiona ca va trebuie pentru Legea 221/2009. Pe cerere la acces dosar am primit 160 de file de la CNSAS, iar pe cererea instantei 9 file. Este curios faptul ca in cuprinsul celor 160 file nu se regaseau si cele 9 file foarte importante, din care reiese ca persoana respectiva a fost internata 24 de luni intr-o U.M.
Iar in cele 9 file nu era mentionata arestarea abuziva 6 luni. Cererea pt. acces la dosar o gasiti pe site-ul CNSAS. Trebuie sa va grabiti pt. ca dureaza foarte mult (in cazul meu 1 an) pana obtineti dosarul. In ce priveste Fisa matricola penala, o gasiti pe site-ul
www.crimelecomunismului.ro/ro/fise_detinuti_politici/

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Legea 118 münchen-emil münchen-emil Buna, cine ma poate lamurii ? Socrul meu a fost in perioada 1940-1945 in URSS ,ca si soldat la munci grele. Din cite stiu, la inceput ca si \"deportat\" ... (vezi toată discuția)
Despagubiri legea 221/2003 inuka inuka Bunicii mei, din partea mamei, din Jamu Mare au fost deportati in Baragan. La intoarcere nu au mai avut voie sa se intoarca in casa lor din Jamu Mare si a ... (vezi toată discuția)
Despagubire pe apartament confiscat coser coser Buna seara, Va rog sa ma sfatuiti cum sa procedez ca sa-mi pot recupera valoarea apartamentului confiscat prin sentinta unui tribunal militar în perioada ... (vezi toată discuția)