mihaelasasu a scris:
Casa de Pensii a recalculat drepturile incepand cu data publicarii in M.O. a decizie ICCJ . Intrebarea este : pe ce perioada pot cere retroactiv drepturile avand in vedere ca ei si-au recunoscut vinovatia intrucat recalcularea nu are legatura cu decizia 40 a ICCJ deoarece in decizia 40 se face referire la art 14 din legea3/1977 care este aplicabila celor pensionati anterior datei de 31.03.2001 cand a intrat in vigoare legea 19 .
Eu nu inteleg de unde rezulta ca cei de la pensii ar fi actionat cu vinovatie. Pe de alta parte, cred ca nu ati inteles prea bine ce a decis ICCJ prin Decizia nr. 40/2008. Puteti citi mai multe despre aceasta decizie precum si despre practica neunitara a instantelor din Romania accesand link-urile de mai jos.
www.avocatnet.ro/content/for...
www.avocatnet.ro/content/for...
Opinia mea:
Daca nu faceti parte dintre persoanele care au lucrat in locurile de munca prevazute la art. 20, lit. a), lit. c) si lit. d) din Legea nr. 19/2000, casa de pensii nu trebuia sa emita nicio decizie de pensie. Daca ati lucrat in aceste locuri de munca (unitati miniere, aviatie civila, activitate artistica), drepturile de pensie se cuvin
de la data depunerii cererii de recalculare.