avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 500 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Somatie plata si stingere contract imprumut fara aga
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Somatie plata si stingere contract imprumut fara aga



Buna ziua,

Astazi am fost la Judecatorie pentru a ridica de la arhiva doua somatii de plata care au termene de solutionare anul viitor. In respectivele somatii debitoarea este un srl care are doi actionari pe mine 50% si un alt srl 50%, banii au fost bagati prin contracte de imprumut care au atins scadenta, firma nu a functionat niciodata si nu are de unde restituii banii, ba chiar asociatul meu a deschis un dosar de insolventa pierdut si fondul si recursul instanta motivand ca in calitate de asociat trebuie sa ia parte si la pierdere si la profit, iar somatiile de plata contin atasate ca dovezi aceleasi acte prezentate si in dosarul de insolventa.
Daca se poate sa ma ajutati cu cateva lamuriri:
- de ce a depus doua somatii de plata daca ele sunt identice( lucru verificat litera cu litera) ?
- in intampinare sa mentionez ca au fost depuse doua somatii identice si sa fac trimitere la a doua cu nr dosar ?
- in intampinare sa anexez si motivarea TB si a Curtii de Apel Buc data in dosarul de insolventa pierdut de el?
Credeti ca are vreo sansa sa ii fie aprobata cererea, si eu am creditat firma si am si contractele dar eu am inteles ca banii sunt pierduti vad ca el nu.
Si inca un lucru administratorul unui srl al carui actionar si este 50% imprumuta srl cu o suma de bani pentru care se face un contract de imprumut iar banii ajung in casieria societatii in date din luna diferite intocmindu-se dispozitii de incasare, dupa o perioada de timp administratorul se duce la banca si in baza contractului de imprumut scoate bani din contul societatii banca aplicandu-i stampila de stingere a debitului pe contract, insa administratorul nu avea o hotarare aga in acest sens.
Este cumva infractiune? Delapidare sau alt articol.


Va multumesc.

Cel mai recent răspuns: Oana Mitran-costache , Avocat 17:46, 1 Noiembrie 2010
Este o problema complexa, angajati-va un avocat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Va rog un raspuns tartoru2004 tartoru2004 Buna ziua, Astazi am fost la Judecatorie pentru a ridica de la arhiva doua somatii de plata care au termene de solutionare anul ... (vezi toată discuția)
Recurs pierdut, somatii de plata tartoru2004 tartoru2004 Buna ziua, Doresc un mic ajutor din partea dumneavoastra in urmatoarea speta: Am un srl cu un asociat, detinem fiecare cate 50% din ... (vezi toată discuția)
Probleme cu intrarea in procedura de insolventa tartoru2004 tartoru2004 Buna ziua, Sunt asociat ( ca persoana fizica 50%) si administratorul unui societati, diferenta de 50% este detinuta de o societate ... (vezi toată discuția)