avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 765 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Pontaj 12 cu 24
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Pontaj 12 cu 24

Buna seara,
Sunt intr-un mare impas datorita faptului ca trebuie sa asigur pontajul unui magazin la care vanzatoarele lucreaza cate 12 ore, dupa care sunt libere 24. Problema mea este ca nu sunt sigura daca trebuie sa le mai asigur repausul saptamanal de 48 ore, asta in conditiile in care de la ITM-ul local mi s-au dat 2 raspunsuri diferite (un inspector spune ca da, altul ca nu).
Cum ar trebui sa procedez? Multumesc, anticipat!

Cel mai recent răspuns: Dragos Stefan , Consultant resurse umane 13:01, 20 Decembrie 2012
Buna ziua, aceeasi problema : m-am impotmolit in pontaj la un magazin cu program de luni pana sambata 10-22 si duminica 10-15 sunt 2 vanzatoare angajate cu 8 ore nu stiu cum sa fac sa le acord 2 zile consecutive de repaus. Daca poate cineva sa ma indrume?
Repausul saptamanal trebuie acordat indiferent de programul de lucru.
Inteleg, dar fizic nu stiu cum . Am incercat si raman zile descoperite .
La programul expus de dvs. si un program de 12/24 ar rezolva partial problema. In niciun caz cel de 8 ore nu o rezolva. Mai trebuie un angajat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Program de lucru inegal vs repaus saptamanal Patience Patience Buna ziua, Am o intrebare referitor la modul de lucru corect pentru un salariat cu norma intreaga (8h/s,40h/s), dar cu un program de lucru inegal. E ... (vezi toată discuția)
12 ore lucrate, 24 libere, mai e nevoie de 2 zile libere consecutiv? ella_1313 ella_1313 Daca se lucreaza 12 ore, si de dau 24 ore libere, nu se depasesc 48 ore pe saptamana. Mai e nevoie sa fie indeplinita conditia de 2 zile consecutiv libere.? (vezi toată discuția)
48 de ore libere consecutiv marinica71 marinica71 lucrez in asistenta sociala iar programul de lucru este de 12 cu 36 .de cateva zile am fost instiintati de cei de la itm ca trebuie sa ne schimbam programul ... (vezi toată discuția)