avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 877 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... prelungirea somajului
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

prelungirea somajului

daca am avut dreptul la somaj 6 luni si cele 6 luni au trcut, la o vechime de 2 ani in campul muncii mai am dreptul la o prelungire a somajului???
Cel mai recent răspuns: Iael , utilizator 12:31, 13 Ianuarie 2011
1. Ca sa rezolve problema persoana in cauza se poate duce la Agentia de Somaj sa se lamureasca. Nu trebuie sa astepte pana pe 2 februarie.
2. Macar sa gaseasca de lucru si sa se angajeze. In cel mai rau caz va pierde o zi de somaj.
3. Nu este afectat dreptul la asigurare medicala.
A sunat astazi si a dat datele celor de la ANOFM si ei au zis ca trebuie sa mearga pentru viza aceasta intrucat dupa expirarea perioadei de somaj poate urma anumite cursuri .

Pe durata cursului persoana mai are asigurare medicala ?
1. Cursurile pot fi urmate de cei care sunt in evidenta Agentiei de Somaj, indiferent daca beneficiaza sau nu de indemnizatie de somaj.
2. Nu cunosc daca sunt asigurati la sanatate dupa expirarea perioadei de somaj, in cazul in care frecventeaza cursurile. Intrebati la Agentia de Somaj.
Va multumesc foarte mult .

Am intrebat si mi-au spus ca dupa perioada de somaj persoana nu mai beneficiaza de asigurare sanatate .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Somaj ioanp ioanp [b]cat timp (in luni) se plateste somajul, la ora actuala:O ?[/b] (vezi toată discuția)
Somaj lilianavasii lilianavasii am lucrat in urmatoarele perioade19 09 1985\\25 06 1986 ;05 08 1986\\01 05 1988; 08 03 1996/01 07 1996; 06 12 2004\\15 07 2005;01 09 2005\\29 09 2006; 02 10 ... (vezi toată discuția)
Dreptul la perioada prelungita de somaj Fritzilica Fritzilica Buna ziua Ma aflu intr-o situatie foarte ciudata. Am beneficiat de somaj pe o perioada de 6 luni, ultima viza a fost in data de 24 martie 2009, iar pe ... (vezi toată discuția)