avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 601 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Dreptul la perioada prelungita de somaj
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Dreptul la perioada prelungita de somaj

Buna ziua

Ma aflu intr-o situatie foarte ciudata. Am beneficiat de somaj pe o perioada de 6 luni, ultima viza a fost in data de 24 martie 2009, iar pe carnetul de somaj data de 25 martie este apare ca si incetarea dreptului la somaj.
Intrebarea mea ar fi urmatoarea, eu voi beneficia de prelungirea ajutorului de somajului, sau nu? Are rost sa ma mai duc la AJOFM cu cererea de prelungire?

Va multumesc pentru ajutor
Cel mai recent răspuns: Fritzilica , utilizator 15:02, 9 Aprilie 2009
Buna ziua. OUG nr. 28/2009 prevede prelungirea cu 3 luni a perioadei de acordare a indemnizatiei de somaj. Astfel, persoanele ale caror raporturi de munca sau de serviciu inceteaza dupa intrarea in vigoare a ordonantei de urgenta, dar nu mai tarziu de 31 decembrie 2009, vor beneficia de o prelungire cu 3 luni a perioadei de acordare a indemnizatiei de somaj.

De asemenea, pentru somerii care beneficiaza deja de indemnizatie de somaj, perioada de acordare se prelungeste cu 3 luni, de la data pana la care a fost stabilit dreptul respectiv.

In prezent, conform alineatului 1 al articolului 39 din Legea nr. 76/2002 privind sistemul asigurarilor pentru somaj si stimularea ocuparii fortei de munca, indemnizatia de somaj se acorda somerilor, pe perioade stabilite diferentiat, in functie de stagiul de cotizare, dupa cum urmeaza:
a) 6 luni, pentru persoanele cu un stagiu de cotizare de cel putin un an;
b) 9 luni, pentru persoanele cu un stagiu de cotizare de cel putin 5 ani;
c) 12 luni, pentru persoanele cu un stagiu de cotizare mai mare de 10 ani.
In concluzie mergeti la AJOFM si solicitati prelungirea perioadei

Cam la limita. OUG a intrat in vigoare exact pe 25.03.2009. Eu cred ca nu aveti dreptul la prelungirea perioadei, daca pe 25 v-a incetat dreptul de somaj.
Nu mati ajutat cu raspunsul dumneavoastra, ceea ce mi-ati spus stiam si eu, insa nu stiu daca beneficiez de prelungirea de 3 luni in conditiile mai sus amintite.
Aici este un forum in care noi ne exprimam niste opinii mai mult sau mai putin avizate. Eu v-am spus anterior ca nu ati avea dreptul la prelungirea prevazuta de ordonanta mai sus, dar este parerea mea. Mai mult de atat, cu ce v-am putea ajuta?
Ultima modificare: Miercuri, 8 Aprilie 2009
pakos, utilizator
nu se face nici o cerere pur si simplu va prezentati la agentie. am fost cam in aceeasi situatie doar ca somajul expira pe 30.03 dar mi se pare ca cei de la agentie au zis ca cei de la 24 incolo primesc....asa ca s-ar putea sa aveti noroc....mergeti cat mai curand si vi se verifica dosarul

Alte discuții în legătură

Cate luni de somaj primesc? tundecsaba tundecsaba Am o vechime de 38 de luni total de la data de 14,08,2006. Intrebarea mea este cate luni de somaj primesc???? (vezi toată discuția)
Somaj ioanp ioanp [b]cat timp (in luni) se plateste somajul, la ora actuala:O ?[/b] (vezi toată discuția)
Dreptul la somaj zorca zorca Buna ziua, Ma aflu in situatia urmatoare: dupa o vechime in munca de 21 ani, in mai 2009 am intrat in somaj. Am ocazia de a ma amgaja cu contract pe perioada ... (vezi toată discuția)