avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 567 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... dovezi despre posibili succesori
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

dovezi despre posibili succesori

As avea cateva intrebari referitoare la o succesiune si as dori daca se poate niste raspunsuri.
Cum se poate dovedi la notar ca un decedat nu a avut copii de.a lungul vietii? E suficienta o declaratie pe proprie raspundere? Sau trebuie niste martori care sa confirme acest lucru? Daca da,cine e indicat sa fie martor? Vecini,alte rude,prieteni? Sau exista la primarie sau in alta parte vreun document in care sa se specifice ca persoana in cauza nu a avut copii?
Cel mai recent răspuns: ContSters163072 , utilizator 22:12, 26 Octombrie 2010
o dovada negativa nedeterminata nu poate fi facuta si nici nu se cere in instanta sa faci o asemenea dovada.
Oricand poate sa apara cineva si sa sustina ca este copilul nerecunoscut al lui X sau Y (barbat) ori copilul abandonat al unei anumite femei(bineinteles ca va trebui sa dovedeasca asta )
Nu inteleg pt ce va straduiti sa dovediti ca cineva nu are mostenitori?
mergeti la notar cu 2 martori care il cunosteau pe defunct si dezbateti mostenirea.
Daca vor aparea alti mostenitori pe viitor au deschisa calea instantei.
Ultima modificare: Marți, 26 Octombrie 2010
praporgescu, utilizator
Declaratia mostenitorului si audierea martorilor sunt indestulatoare si exonereaza notarul de raspundere.
Daca exista copii vor putea cere anularea certificatului de mostenitor.Se va putea face si plangere penala.
multumesc pt raspuns. pai in vederea dezbaterii succesiunii am vazut ca prima categorie de mostenitori sunt copii decedatului, si apoi se trece la celelalte categorii. Si cum ei nu exista in cazul acesta,m.am gandit ca la notar se va cere vreo dovada ca aceasta categorie de mostenitori nu exista,pt a se putea trece la urmatoarea categorie de mostenitori.
solicitati la primarie anexa 24 si fiscal pentru bunurile impozabile
apoi 2 martori si actele de proprietate.
evident actele de stare civila
cam asta
www.avocatnet.ro/content/for...
Ultima modificare: Marți, 26 Octombrie 2010
ContSters163072, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Succesiune teren intravilan fer_necrutatorul fer_necrutatorul Buna ziua! Am fost si am dat o declaratie fiscala pentru un teren fara constructii situat in intravilan pentru stabilirea impozitului si efectuarea ... (vezi toată discuția)
Intrebari succesiune noiklosa noiklosa Am o ruda care a decedat (matusa), eu fiind unicul mostenitor. 1. Succesiunea prin notar (nu in instanta) se dezbate obligatoriu in orasul unde isi avea ... (vezi toată discuția)
Anulare certificat de mostenitor liliciu liliciu Buna ziua, Incerc in cat mai putine cuvinte sa detaliez situatia in care sunt acum. Si nu mai inteleg unde dreptatea. -S.M.D. decedat in februarie 2007 -a ... (vezi toată discuția)