avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 633 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Succesiune teren intravilan
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Succesiune teren intravilan

Buna ziua!
Am fost si am dat o declaratie fiscala pentru un teren fara constructii situat in intravilan pentru stabilirea impozitului si efectuarea succesiunii dupa bunicul meu. Mentionez ca tatal meu a decedat inaintea bunicului.
Am primit o adresa in care mi-i se solicita de la Biroul Agricol sa fac dovada calitatii de mostenitor dupa bunicul meu fara a se specifica cu ce acte...
Mentionez ca alaturat declaratiei am depus o copie dupa extrasul de CF si dovada cu ultimul domiciliu al defunctului care este acelasi cu al meu.
Doresc sa stiu daca exista un temei legal in baza cauia Biroul Agricol are dreptul sa imi solicite acte doveditoare, avand in vedere ca dovada calitatii de succesor se face la Biroul Notarial.
Cel mai recent răspuns: raluk0207 , utilizator 14:09, 23 Martie 2019
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Dovada calității de moștenitor și de proprietar se face cu certificatul de mostenitor.
In acest sens, trebuie să dezbateti succesiunea după bunic.
acest răspuns util
Buna ziua,
Dovada calitatii de mostenitor o luati de la notar.
Problema este ca trebuie sa achit impozitul aferent si dupa aceea sa dezbat succesiunea...Notarul solicita Primariei daca este achitat impozitul...Tipic romanesc...Nu pot sa achit impozitul pana nu dovedesc calitatea de mostenitor si nu pot deschide succesiunea pana nu am impozitul achitat (dovada necesara la notar)...
acest răspuns util
Primăria va ia banii și fără să fiți proprietar.
Apoi, succesiunea se poate dezbate și cu impozitul neachitat. Sumele vor fi trecute ca pasiv succesoral, urmând a fi suportate de moștenitori.
O altă varianta este obținerea in prealabil a unui certificat de calitate de moștenitor, urmând ca după eliberarea documentelor de la Primărie să dezbateti succesiunea propriu zisa.
Nu stiu ce înțelegeți dvs prin "tipic romanesc "....

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Înregistrare cerere de optiune succesorala pentru o persoana decedata Send Send Buna ziua. As dori sa stiu daca pot inregistra la notar cererea de optiune succesoarala in numele tatalui meu decedat care in timpul vietii nu si-a ... (vezi toată discuția)
Succesiune Lacd Lacd 5 frati mostenesc in 1997, dupa moartea parintilor, terenuri agricole, paduri, livezi, casa parinteasca.....Nici pana la aceasta ora nu au impartit bunurile ... (vezi toată discuția)
Deces bunic- lipsa certificat de deces- imposibilitatea dezbaterii mostenirii dragnea.georgeta dragnea.georgeta In anul 1943 a decedat bunicul meu (bunica decedase anterior). In 2010 s-a eliberat un titlu pe un teren pe numele bunicului. Parintii mei (fratii lor si ... (vezi toată discuția)