avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 431 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... taxa de timbru
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

taxa de timbru

va rog sa mi spuneti daca trebuie sa platesc taxa de timbru daca am dat banca in judecata pentru nerespectarea oug 50
Cel mai recent răspuns: EasyMouse , utilizator 14:24, 27 Octombrie 2010
da, va trebui sa achitati taxa de timbru..
Daca actionati in calitate de consumator sunteti scutit de taxa de timbru.
Potrivit art.15, lit. j din Legea 146/1997 "sunt scutite de taxe judiciare de timbru actiunile si cererile, inclusiv cele pentru exercitarea cailor de atac, referitoare la protectia consumatorilor, atunci cand persoanele fizice si asociatiile pentru protectia consumatorilor au calitatea de reclamant impotriva agentilor economici care au prejudiciat drepturile si interesele legitime ale consumatorilor."

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

100.000 euro daune morale Andrei Dina Andrei Dina Foarte pe scurt...am cumparat o ciocolata, avea viermi, m-am imbolnavit, etc. Ideea este ca voi actiona in judecata firma producatoare si pe cea ... (vezi toată discuția)
Taxa judiciara de timbru Dănuț-Adrian Dănuț-Adrian Buna dimineata ! In ceea ce priveste taxa de timbru aferenta unei actiuni in constatare a caracterului abuziv al unor clauze contractuale ( contract de credit ... (vezi toată discuția)
Taxe de timbru ong-uri Florin Lucian Manolescu Florin Lucian Manolescu Organizaţiile non-guvernamentale sunt scutite de taxe de timbru pentru acţiunile lor în instanţă? (vezi toată discuția)