avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 455 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Impozite, taxe şi timbrul de ... 100.000 euro daune morale
Discuție deschisă în Impozite, taxe şi timbrul de mediu 2013. Legalitate şi interpretare juridică

100.000 euro daune morale

Foarte pe scurt...am cumparat o ciocolata, avea viermi, m-am imbolnavit, etc.
Ideea este ca voi actiona in judecata firma producatoare si pe cea distribuitoare pt. suma de 100.000 euro cu titlul de daune morale.
Intrebare:
Se taxeaza actiunea?
Intru oare sub incuidenta Art. 15. – Sunt scutite de taxe judiciare de timbru actiunile si cererile, inclusiv cele pentru exercitarea cailor de atac, referitoare la:
j) protectia consumatorilor, atunci cand persoanele fizice si asociatiile pentru protectia consumatorilor au calitatea de reclamant impotriva agentilor economici care au prejudiciat drepturile si interesele legitime ale consumatorilor;
din legea taxlor de timbru???
eu zic ca da...voi?
Cel mai recent răspuns: George-Bogdan Stoian , Avocat 15:00, 20 Octombrie 2009
si eu sint de aceeasi parere. depinde de instanta de judecata. aplicarea unitara a legii in Romania este un deziderat frumos. si totusi...depinde de instanta!
In mod evident se vor aplica prevederile art. mentionat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Taxa de timbru valy74 valy74 va rog sa mi spuneti daca trebuie sa platesc taxa de timbru daca am dat banca in judecata pentru nerespectarea oug 50 (vezi toată discuția)
Este scutita de taxa de timbru cererea de rezolutiune a contractului de intretinere? catinf catinf Buna ziua, La OUG 80/2013, Art. 3, alin (2), pvct. a se spune: a) în constatarea nulităţii, anularea, rezoluţiunea sau rezilierea unui act juridic ... (vezi toată discuția)
Lamurire - posibilitate obtinere daune morale daflorin daflorin Ma numesc D.F. Am o intrebare la d-voastra, in legatura cu o firma de televiziune prin cablu: In luna Octombrie am fost dat in judecata de respectiva firma ... (vezi toată discuția)