Unul din agentii de vanzari a depus cerere de demisie si este in preaviz. Refuza sa mai vina dimineata la sedinte si sta doar 4 ore la munca. Intrebarea este cu cat il platim noi in aceasta perioada?
Agentul respectiv este obligat ca pe perioada preavizului sa lucreze normal ,ca si pana acum. Daca refuza sarcinile de serviciu si lucreaza numai 4 ore,desi nu stiu cine l-a invatat sa procedeze asa,intocmiti comisie de cercetare disciplinara .
daca angajatul si-a dat demisia va veni in continuare la munca si isi va indeplini obligatiile conform contractului individual de munca. adica norma intreaga de 8 ore pe zi pe perioada preavizului. in ce priveste injumatatirea normei de lucru se aplica doar celor care sunt demisi fiind vorba de aplicarea CCMUNN pe anii 2007-2010 care prevede urmatoarele:
ART.74. (2) In cazurile in care unitatea este obligata, potrivit legii, sa acorde un preaviz la desfacerea contractului de munca, durata preavizului va fi de 20 de zile lucratoare.
(3) In perioada preavizului, salariatii au dreptul sa absenteze patru ore pe zi de la programul unitatii, pentru a-si cauta un loc de munca, fara ca aceasta sa afecteze salariul si celelalte drepturi. Orele absentate se pot acorda prin cumul, in conditiile stabilite de angajator.
in ce priveste plata prestatiei sunt de acord cu domnul doroiman si George27
Periada de preaviz
Marius01
Am si eu o intrebare: sunt oblogat sa stau program normal la munca in timpul preavizului? Am auzit ca se poate sta si 4 ore din cele 8 pe care le aveam ca ... (vezi toată discuția)