avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 171 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... demolare partiala casa paianta si construire ...
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

demolare partiala casa paianta si construire (consolidare) fara autorizatie - problema cu fiscul

V-as ruga sa ma ajutati cu un sfat. Am cumparat o casa de paianta in Bucuresti, care a fost incendiata chiar inainte de a semna contractul de vanzare-cumparare. aceasta casa am demolat-o partial, dar am adaugat inca o incapere si un etaj (mansarda) din lemn. Toate astea fara autorizatie. Imediat dupa finalizare am primit o amenda, iar acum ne-a venit o nota de constatare de la fisc, cum ca locuinta nu figureaza la ei. La ei a ramas doar cea de paianta inregistrata. Fara autorizatie de construire nu se putea modifica. Nu stiu daca in procesul de constatare s-a stabilit un termen in care puteam sa facem autorizatia. Ce credeti ca se poate intampla si ce ar trebui facut in acest caz?
Multumesc frumos pentru orice ajutor.
Cel mai recent răspuns: laviv79 , utilizator 08:34, 28 Octombrie 2010
fiind persoana fizica, dupa cum inteleg, banuiesc ca este de ajuns depunerea unei declaratii pt constructia actuala, pentru inscrierea pe rolul fiscal. Ca trebuia solicitata autorizatia de demolare si apoi cea de construire este o alta poveste, insa cred ca se poate intra in legalitate, fara a plati la un moment dat si majorari, cand se va constata constructia noua rezultata.
un drum la taxe si impozite va "lumina".
Nu este vorba doar de asta, altfel nu ne-ar fi chemat cu autorizatia de construire. Am inteles ca este nevoie de procesul verbal de receptie a constructiei.
Ori asta nu se da pana daca nu ai autorizatia de construire.
Se mai poate obtine autorizatia dupa ce s-a finalizat constructia? Am inteles ca ar trebui sa fie casa in limitele legii construita, dar nu se incadreaza pentru ca cea veche era chiar lipita de vecin, si asa este si asta, in plus, suprafata de teren pe care e construita este prea mica (138mp).
Trebuie neaparat sa obtineti Autorizatie de constructie pentru "consolidare, extindere mansardare constructie existenta.". In nici un caz nu cereti Autorizatie de demolare si apoi Autorizatie constructie, pentru-ca in urma demolarii(teoretice), terenul de 138 mp se considera liber, dar prea mic pentru a va aproba o noua constructie.
Faceti "intrarea in legalitate" a constructiei "noi", cu titlul pe care vi l-am sugerat la inceputul mesajului. Contactati un arhitect care va va indruma si semna documentatia de autorizare.
Multumesc mult, este chiar raspunsul care ma scoate din dificultate, ca (dupa ce am studiat cat de cat legile) nu stiam unde gasesc un arhitect sa autorizeze un astfel de proiect (suprafata mica a terenului+gradul de utilizare-casa de 109 mp si teren 138mp).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua am cumparat un teren la țara in 2011. cu intabulare ... hyod hyod Buna ziua Am cumparat un teren la țara in 2011. Cu intabulare si cadastru. Pe teren existau doua constructii vechi de paianta aflate intr-o stare foarte ... (vezi toată discuția)
Am moștenit o casă care are unul din ziduri pe hotar, și am obținut autorizație de demolare. vecinul nu e de acord cu demolarea, cum să procedez? cipriakos cipriakos Am mostenit o casa care are unul din ziduri pe hotar. Am hotarit sa o demolez si sa construiesc alta sens in care am obtinut autorizatia de demolare. Vecinul ... (vezi toată discuția)
Autorizatie de constructie casa kyle kyle Buna ziua, In februarie 2011 am cumparat un teren la tara. Pe teren se gaseau o casa batraneasca din paianta de 48 m patrati (in pericol de prabusire) si o ... (vezi toată discuția)