În situaţia în care un reclamant a omis intenţionat depunerea la dosar a extrsaului de carte funciară din care rezulta existenţa unei ipoteci neradiate la data naţionalizării imobilului revendicat, iar intimaţii au ajuns în posesia actului respectiv, ce capete de acuzare pot formula într-un proces penal şi care ar putea fi soluţia instanţei? Vă mulţumesc!
Când ceri un lucru despre care ştii că l-ai girat pentru un împrumut echivalent cu valoarea sa şi pe care nu l-ai achitat şi omiţi întenţionat acest aspect în speranţa că actul respectiv nu poate fi găsit cum poate fi încadrat juridic?
In civil se poate incadra ca lipsa de probe:) o sa vi se respinga cererea.
In penal, ma indoiesc ca poate fi incadrat la inselaciune, cred ca la asta v-ati gandit. Trebuie sa existe o paguba, un prejudiciu, care ar fi putut interveni dupa obtinerea unei hotarari def si irevoc in civil ( de revendicare sau ce faceti dvs. acolo). Pana atunci sa zicem ca ar fi tentativa. Desi e greu de probat. V-au facut paratii plangere penala?
În primul rând vreau să vă mulţumesc pentru promptitudinea şi bunăvoinţa dvs. de a-mi răspunde. Stimată doamnă, eu şi încă 4 familii de vârstnici (între 65 şi 85 ani) am fost cotaţi de rea-credinţă ptr.că am respectat întrutotul prevederile Legii 112/1995, iar revendicatorul a tăinuit existenţa acelui extras de carte funciară probabil în speranţa că noi nu-l vom găsi, dar o persoană care l-a cunoscut pe defunctul proprietar şi-a amintit că acesta i s-a plâns prin 1980 că l-au naţionalizat deşi el nu plătise imobilul şi aşa am intrat în posesia acelui act, de la Arhivele Naţionale.Acest aspect nu este un prejudiciu intervenit după obţinerea hot.def. şi irev.mai ales că suntem în prag de evacuare?
Daca spuneti ca sunteti in prag de evacuare, trebuie sa intelegem ca procesul s-a terminat?
Eu as vedea o sansa pt calea de atac a revizuirii, va recomand urgent sa discutati cu avocatul dvs.