avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 285 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Dovada cu inscrisuri
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Dovada cu inscrisuri

Intr-un proces de revendicare imobil nationalizat, mostenitorii revendicatori sunt obligati sa declare ca imobilul respectiv era ipotecat la data nationalizarii si ca creditul in cauza nu a fost achitat niciodata? Cine are dreptul sa solicite la Arhivele Nationale documentele funciare are imobilului respectiv din perioada 1940-1950 si in ce demersuri presupune o astfel de solicitare? Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: ContSters103772 , utilizator 22:16, 15 Octombrie 2011
Partile dintr-un proces nu pot fi obligate sa declare nimic. Declaratiile sunt benevole.
Mostenitorii fostului proprietar au dreptul de a solicita de la Arhivele Nationale inscrisuri referitoare la imobil.
Se depune o cerere scrisa, se achita taxele percepute de arhive si cam atata. Procedura nu este complicata.
Cui trebuie imputat faptul ca s-a revendicat un imobil ipotecat la data nationalizarii in conditiile in care mostenitorii "omit" sa ataseze la contractul de vanzare-cumparare al imobilului extrasul de carte funciara din care rezulta sarcina care greva imobilul, iar instanta nu a cerut acest act? Paraţii pot cere de la Arhivele Nationale acel extras de CF in care este inscrsa ipoteca?
Pot cere si paratii, daca dovedesc un interes. Interesul decurge din existenta procesului. Atasati cererii adresate arhivelor un certificat de grefa.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Legea 112/1995 Marta Tot Marta Tot Bună seara! Am cumpărat un apartament în imobilul în care am locuit încă din 1985, în baza Legii 112/1995. Actul de vânzare cumpărare s-a încheiat ... (vezi toată discuția)
Valoarea unei sentinþe penale. Marta Tot Marta Tot În situaţia în care un reclamant a omis intenţionat depunerea la dosar a extrsaului de carte funciară din care rezulta existenţa unei ipoteci neradiate ... (vezi toată discuția)
Sinceritatea este obligatorie? Marta Tot Marta Tot Sunt unic moştenitor al unui imobil cumpărat de părinţii mei. Imobilul a fost naţionalizat,iar eu doresc să-l revendic. Vreau să depun la dosar ... (vezi toată discuția)