Sunt unic moştenitor al unui imobil cumpărat de părinţii mei. Imobilul a fost naţionalizat,iar eu doresc să-l revendic. Vreau să depun la dosar certificatul de moştenitor şi actul de vânzare-cumpărare prin care părinţii mei l-au achiziţionat, dar nu şi extrasul de carte funciară deoarece din acesta rezultă că imobilul a fost ipotecat de părinţii mei, iar la data naţionalizării mai aveau de restituit la bancă aproximativ o sumă ce echivala cu 85% din valoarea de achiziţie a imobilului. Credeţi că greşesc, dacă nu sunt sinceră şi am vreo şansă la o hotărâre favorabilă mie? Vă mulţumesc!
Depinde in favoarea cui era ipotecat imobilul si daca creanta a fost recuperata, prin alta garantie ulterioara.
Dar ati avut posibilitatea sa va revendicati imobilul in baza unor legi speciale.de ce nu ati actionat pana acum pe cale administrativa, daca aveti actul de proprietate al parintilor si decizia de nationalizare?
daca ati respectat termenul legii 10/2001 puteti revendica, daca imobilul nu a fost vandut in baza legii 112, daca a fost deja instrainat, nu mai aveti sanse.
cei interesati, pot scoate la iveala nesinceritatea dvs si in mod cert, acest caz, este un motiv in plus, pentru care hotararea sa nu va fie favorabila.
Legea 112/1995
Marta Tot
Bună seara! Am cumpărat un apartament în imobilul în care am locuit încă din 1985, în baza Legii 112/1995. Actul de vânzare cumpărare s-a încheiat ... (vezi toată discuția)