avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 598 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Legea 112/1995
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Legea 112/1995

Bună seara! Am cumpărat un apartament în imobilul în care am locuit încă din 1985, în baza Legii 112/1995. Actul de vânzare cumpărare s-a încheiat conform legii cu ICRAL-Herăstrău, în anul 1997. În 1999 am fost dat în judecată de către moştenitorul fostului proprietar. Am câştigat la toate instanţele, mai puţin la ICCJ care a decis prin hotărâre definitivă şi irevocabilă emisă în 2006 să-mi anuleze contractul, iar Primăria şi ICRA-lul au fost obligate să restituie imobilul. Am epuizat, în 2009, toate căile de atac fără succes. Moltenitorul nu este pus încă în posesie şi nu are deschis rol fiscal. Întretimp am intrat în posesia unor documente potrivit cărora, la data naţionalizării, în 1950, imobilul figura ca fiind ipotecat pentru un împrumut la Creditul Funciar Urban Bucureşti, din 1939, cu ultima rată în 1969 deci la data naţionalizării nu era rambursat nici măcar un sfert din acest împrumut. Există vreun temei legal prin care să dovedesc reaua-credinţă a revendicării unui imobil grevat de o datorie către statul român având în vedere că respectiva instituţie bancară a fost dizolvată în 1948, când a trecut la Banca Naţională a României?
Cel mai recent răspuns: Marta Tot , utilizator 01:05, 7 August 2010
Cu toata stima Marta Tot, ideea este daca ati fost despagubita pentru ceea ce ati cheltuit(cat ati cheltuit pentru intretinerea locuintei in calitate de chirias!), si dupa ce ati cumparat acel imobil pe legea invocata? Daca sunteti intr-un proces de revendicare, ar trebui sa fiti atenta la temeiul legal al actiunii...
pare complexa speta dvs ar trebui sa consultati un avocat care sa studieze actele dvs/
Vă mulţumesc pentru răspuns şi profit de amabilitatea dvs. spunându-vă că părerile sunt împărţite, dar, de exemplu, eu revendic ceva despre care susţin şi dovedesc că îmi aparţine omiţând intenţionat să prezint şi actele din care rezultă că acel obiect l-am dat ca şi gaj până restitui un împrumut de care am beneficiat şi nu îl rambursez, eu nu comit o ilegalitate care trebuie pedepsită?
Faptul ca recunoasteti un lucru ilegal, prin omisiune, va descalifica in fata instantelor de judecata, intorcandu-va la ceea ce a decis ICCJ! Atentie mare doamna, daca intetionati sa contestati la CEDO, ceea ce ati pierdut in tara...
Stimate domn! Cred că nu m-aţi înţeles sau eu nu am fost suficient de clară în exprimare. Îmi cer scuze şi îmi fac "mea culpa".Iată despre ce este vorba: sunt victima unei nedreptăţi respectiv eu am cumpărat un apartament pe L.112 şi moştenitorul este cel de rea-credinţă deoarece a făcut dovada că tatăl său a fost proprietarul imobilului naţionalizat în care se află apartamentul cumpărat de mine, dar nu a prezentat în instanţă şi extrasul de carte funciară din care rezulta că imobilul era ipotecat la data naţionălizării pentru un împrumut cu ultima rată în 1969...Întrebarea mea este care este temeiul legal pentru a-l da în judecată pentru omiterea intenţionată a unui act de ipotecă?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Situaþia juridica a unui imobli care era ipotecat la data naþionalizãrii Marta Tot Marta Tot Un imobil cumpărat în 1938 ,ipotecat în 1939 pentru un împrumut pe 30 de ani (ultima rată în 1969) de la Creditul Funciar Urban Bucureşti şi al cărui ... (vezi toată discuția)
Statul, prin reprezentantul sãu icra-lul avea dreptul sã vândã 6 apartamente dintr-un imobil care la data naþionalizãrii era ipotecat? Marta Tot Marta Tot ICRAL-Herăstrău avea voie să vândă chiriaşilor (este vorba de 6 familii din 6 apartamente), în baza Legii 112/1995, locuinţele respective în ... (vezi toată discuția)
Cine a radiat ipoteca? Marta Tot Marta Tot Dacă eu revendic un imobil naţionalizat care în cartea funciară are trecută o ipotecă pentru un împrumut la o bancă naţionalizată în 1948 şi ... (vezi toată discuția)