avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 707 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Obtinerea de venituri in perioada pensionarii ...
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Obtinerea de venituri in perioada pensionarii anticipate

m-am pensionat anticipat incepand cu 17.05.2010 cu o reducere de 3ani si sase luni
pentru perioada de 1an si 6 luni mai pot obtine venituri din exercitarea profesiei de contabil autorizat pe baza de factura fiind inregistrata la DGFP Dambovita,mentionez ca pe decizia de pensie mi se comunica urmatoarele:
conform art.92 alin.(1) din Legea 19/2000 pensia anticipata partiala se suspenda pe perioada in care se realizeaza venituri in calitate de persoana angajata cu contract individual de munca,functionar public,membru cooperator dintr-o organizatie a cooperatiei mestesugaresti,din desfasurarea unei activitati in functie electiva sau ca urmare a numirii in cadrul autoritatii executive,legislative ori judecatoresti pe durata mandat.
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 13:03, 27 Octombrie 2010
1. Potrivit dispozitiilor art.92 alin.(1) lit.b) din Legea nr.19/2000 privind sistemul public de pensii si alte drepturi de asigurari sociale, cu modificarile si completarile ulterioare, plata pensiei se suspenda incepand cu luna urmatoare celei in care beneficiarul unei pensii anticipate sau al unei pensii anticipate partiale se regaseste in una dintre situatiile prevazute la art.5 alin.(1) pct.I si II din lege, respectiv, desfasoara activitati pe baza de contract individual de munca, este functionar public, este numita in cadrul autoritatii executive, legislative ori judecatoresti, pe durata mandatului, sau este membru cooperator intr-o organizatie a cooperatiei mestesugaresti.
2. In concluzie, puteti cumula nelimitat pensia anticipata sau anticipata partiala cu orice alte venituri realizate, in afara celor obtinute in una din situatiile anterior mentionate.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cumul pensie anticipata angela23 angela23 Buna ziua, As dori sa stiu daca poate fi cumulata pensia anticipata cu venituri obtinute in calitate de administrator la o societate comerciala? Va ... (vezi toată discuția)
Pensionat anticipat partial Adi Lungu Adi Lungu Buna ziua. Unui pensionar ca in titlu ii este permis sa lucreze in baza unui contract civil? (vezi toată discuția)
Pensie utc utc In cazul pensionarii anticipate sau pentru limita de vârsta mai pot lucra cu contract de munca cu norma întreagă sau parțial? (vezi toată discuția)