avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 887 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... cumul pensie anticipata
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

cumul pensie anticipata

Buna ziua,

As dori sa stiu daca poate fi cumulata pensia anticipata cu venituri obtinute in calitate de administrator la o societate comerciala?

Va multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 12:36, 5 Octombrie 2009
1. Potrivit dispozitiilor art.92 alin.(1) lit.b) din Legea nr.19/2000 privind sistemul public de pensii si alte drepturi de asigurari sociale, cu modificarile si completarile ulterioare, plata pensiei se suspenda incepand cu luna urmatoare celei in care beneficiarul unei pensii anticipate sau al unei pensii anticipate partiale se regaseste in una dintre situatiile prevazute la art.5 alin.(1) pct.I si II din lege, respectiv, desfasoara activitati pe baza de contract individual de munca, este functionar public sau isi desfasoara activitatea in functii elective, este numita in cadrul autoritatii executive, legislative ori judecatoresti, pe durata mandatului, sau este membru cooperator intr-o organizatie a cooperatiei mestesugaresti.
2. In concluzie, puteti cumula nelimitat pensia anticipata partiala cu orice alte venituri realizate, in afara celor obtinute in una din situatiile anterior mentionate.

~ Conținut șters la cerere ~

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensionat anticipat partial Adi Lungu Adi Lungu Buna ziua. Unui pensionar ca in titlu ii este permis sa lucreze in baza unui contract civil? (vezi toată discuția)
Pensie utc utc In cazul pensionarii anticipate sau pentru limita de vârsta mai pot lucra cu contract de munca cu norma întreagă sau parțial? (vezi toată discuția)
Obtinerea de venituri in perioada pensionarii anticipate soficapopa soficapopa m-am pensionat anticipat incepand cu 17.05.2010 cu o reducere de 3ani si sase luni pentru perioada de 1an si 6 luni mai pot obtine venituri din exercitarea ... (vezi toată discuția)