avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 568 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Funcţionarii publici şi ... sporuri pentru cei care implementeaza programe UE
Discuție deschisă în Funcţionarii publici şi problemele lor juridice

sporuri pentru cei care implementeaza programe UE

mai exista in vigoare acea lege, nu mai stiu exact nr. ei, care prevedea ca salariatii din administratien care se ocupa cu implementarea de proiecte din fonduri UE sa beneficieze de un spor, parca era de 75%
Cel mai recent răspuns: Kyandra , moderator 12:23, 28 Octombrie 2010
Este vb de Legea nr. 490/2004 privind stimularea financiara a personalului care gestionează fonduri comunitare și Hotărârea Guvernului nr. 595/2009 pentru aplicarea Legii nr. 490/2004 privind stimularea financiara a personalului care gestionează fonduri comunitare.
Sa lamurim un pic problema: legea 490/2004 se aplica, conform OUG 35/2009, urmatorilor:
Text extras din: Ordonanţă de urgenţă nr. 35/2009 - privind reglementarea unor măsuri financiare în domeniul cheltuielilor de personal în sectorul bugetar@
"Art. 1. - (1) Personalul de specialitate care are şi îndeplineşte efectiv atribuţii în cadrul structurilor care au ca obiect de activitate gestionarea asistenţei financiare comunitare acordate României prin instrumentele de preaderare PHARE, ISPA şi SAPARD, prin instrumente financiare provizorii Facilitatea de tranziţie, Facilitatea Schengen, prin Fondul European pentru Garantare în Agricultură, Fondul European Agricol pentru Dezvoltare Rurală, Fondul European pentru Pescuit, prin fondurile structurale şi de coeziune, Mecanismul Financiar al Spaţiului Economic European şi Contribuţia financiară elveţiană pentru coeziunea Uniunii Europene este constituit din personal contractual sau, după caz, funcţionari publici.


Acestia pot beneficia de majorarea cu pana la 75% a salariului de baza daca indeplinesc criteriile stabilite prin HG.

Pentru managerii de proiect din primarii si consilii judetene, se aplica legea 339/2007, momentan suspendata, intrucat Guvernul nu a elaborat nici pana in acest moment criteriile de stabilire a acordarii sporului.

Sanatate!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract prestari servicii ptr jurist. lia19 lia19 Consilierul juridic al unei primarii sau institutii publice are dreptul sa inchee conventie civila de prestari servicii cu o alta autoritate sau ... (vezi toată discuția)
Ordin al unui ministru gina68 gina68 Ordinul 2260/2015 privind aprobarea Procedurii de evaluare semestrială a activităţii/performanţelor profesionale individuale ale personalului care ... (vezi toată discuția)
Semnatura fisa de post adrianna100 adrianna100 Pentru a se taia un spor, se scoate atributia din fisa de post, dar atributia ramane valabila si obligatorie! Sa semnez fisa de post? (vezi toată discuția)