avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 725 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Contract prestari servicii ptr jurist.
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Contract prestari servicii ptr jurist.

Consilierul juridic al unei primarii sau institutii publice are dreptul sa inchee conventie civila de prestari servicii cu o alta autoritate sau soicietate???Va multumesc
Cel mai recent răspuns: catalin_just , utilizator 15:32, 10 Septembrie 2008
Incompatibilitati

ART. 56

(1) Calitatea de functionar public este incompatibila cu orice alta functie publica, cu exceptia calitatii de cadru didactic.
(2) Functionarii publici nu pot detine functii in regiile autonome, societatile comerciale ori in alte unitati cu scop lucrativ.

ART. 57
Functionarii publici nu pot exercita la societati comerciale cu capital privat activitati cu scop lucrativ care au legatura cu atributiile ce le revin din functiile publice pe care le detin si nu pot fi mandatari ai unor persoane in ceea ce priveste efectuarea unor acte in legatura cu functia pe care o indeplinesc.

Salariatul, consilier juridic, poate fi angajat al Primariei potrivit Codului muncii, ca personal contractual. Si daca-i asa, are dreptul sa aiba si un al doilea loc de munca...

Pe de alta parte, in cazul unor categorii de functionari publici, exista unele derogari de la legislatia specifica. Cum ar fi, spre exemplu, activitatea unor functionari publici in cadrul proiectelor sustinute din fonduri europene ( ca activitate distincta de activitatea curenta)
Concret, Legea nr.490/2004
,,ART. 1
(1) Personalul de specialitate din cadrul structurilor care au ca obiect de activitate gestionarea asistenţei financiare comunitare acordate României prin instrumentele de preaderare PHARE, ISPA şi SAPARD, prin Fondul European pentru Garantare în Agricultură, Fondul European Agricol pentru Dezvoltare Rurală şi prin fondurile structurale şi de coeziune poate fi constituit din personal contractual sau, după caz, funcţionari publici.”



~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Sporuri pentru cei care implementeaza programe ue kymyk kymyk mai exista in vigoare acea lege, nu mai stiu exact nr. ei, care prevedea ca salariatii din administratien care se ocupa cu implementarea de proiecte din ... (vezi toată discuția)
Semnatura fisa de post adrianna100 adrianna100 Pentru a se taia un spor, se scoate atributia din fisa de post, dar atributia ramane valabila si obligatorie! Sa semnez fisa de post? (vezi toată discuția)
Incompatibilitate cu functie publica ArdeleanDaniel ArdeleanDaniel Buna ziua! Incepand de saptamana viitoare o sa detin functia de inspector debutant in cadrul dep de asistenta sociala al unei primarii! Eu insa, la ora ... (vezi toată discuția)