avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 676 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... ce este de facut?
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

ce este de facut?

In urma cu ceva timp am intrat intr-un SRL cu 50% ca asociat intr o firma care avea activitate si urma sa prelungeasca contr de inchiriere pentru continuarea activitatii.Surpriza insa asociatul meu fiind si administrator in firma nu a vrut sa prelungeasca contractul de inchiriere cu toate ca firma avea drept de preemtiune (stipulat in contractul vechi) si a incheiat un contract pe o alta firma unde este tot el administrator(are acelasi obiect de activitate) . . Acum vreau ies,cedez partea mea si refuza. Intrebarea este cum pot ceda actiuniile??? avand in vedere ca trebuia deja sa platim si dariile la stat iar pe el nu il mai intereseaza. Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Marius David , Consilier juridic 15:41, 27 Octombrie 2010
pai daca el este administrator in ambele firme si nu are acceptul dumneavoastra pentru a face acest lucru, plus ca a incheiat acte in frauda drepturilor societatii in care sunteti asociati, aveti posibilitatea sa il actionati in instanta pentru daune (in baza dispozitiilor Legii nr.31/1990); pentru aceleasi motive puteti cere si retragerea dumneavoastra din societate (veti primi aportul la capitalul social si o suma de bani reprezentand partea din patrimoniul societatii proportionala cu aportul la capitalul social)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ce este de facut? lucicm lucicm In urma cu ceva timp am intrat intr-un SRL cu 50% ca asociat intr o firma care avea activitate si urma sa prelungeasca contr de inchiriere pentru continuarea ... (vezi toată discuția)
Retragere asociat s.r.l. Maricica Palancianu Maricica Palancianu Buna ziua stimati colegi, Voiam sa va intreb daca aveti jurisprudenta care sa sustina ca la retragerea din societate a unui asociat acestuia ii revin bunurile ... (vezi toată discuția)
Pagubire srl de catre asociat oti oti In cazul in care asociatul care nu este administrator intr-un SRL se foloseste de bunurilesocietatii in interes personal si incheie contracte paguboase pt ... (vezi toată discuția)