buna ziua.nu stiu cum sa incep....trebuie putina calmitate si rabdare
in aanul 2006 luna septembrie ,parintii mei ,ne-au rugat pe mine si pe sotul meu sa fim de acord de a ne ceda apartamentul lor cu un contract de vanzare cumparare cu clauza de intretinere.noi la perioada aceea aveam(si inca avem) o garsoniere intr-un camin de nefamilisti.sotul meu muncea in italia de vre-o 1 an si la rugamintile lor am acceptat ,nestiind ce ni se v-a intampla pe parcurs.am facut actele,(paltite de noi)sotul meu intre timp a plecat sa maunceasca mai depatre in italia,eu am ramas cu parintii si am inceput sa investesc. am uitat sa va specific ,faptul ca tatal meu,mi-a pus o conditie la inceput ,care pe moment n-am prea cantarit-o....si anume ca "garsoniera sa ramana a fratelui meu asta cand o sa-i vina mintea la cap" cert este ca acea garsoniera au inchiriat-o si tot ei au beneficiat d ebanii de pe chirie.
anii au trecut,bineinteles ca din moment ce nu faceam cum vroia tata,adica culoare de faianta,modelul usilor,geamul tremopan sa fie ....zugraveala sa fie ....violeta chestii de genul acesta,eu achit intretinere,lumina,impozit,telefon,mancare,medicamente.....absolut tot....ei doar isi stangeau pensia ,luau si banii pe chirie si faceau diverse lucruri utile pt ei. si anule si-au cumparat masina noua,au fost iconcedii ,si-au depus la cec peste 300 milioane....acum a venit creiza,cum stiti.
sotul s-a reintors in tara,banii (salariu) nu mai sunt cum erau si bineinteles ca au venit si discutiile.intre timp mama l-a parasit pe tata(dar nu legal) a plecat in italia ,tot din cauza lui si a vulgaritatilor , si i-am spus frumos faptul ca el a luat chiria atatia ani si s-a folosit de ea ,vrem si noi sa luam bani ,ca daca am fost deacord ca sa-i las garsoniera(verbal) fratelui meu,bani nu -i dau pai pe amndoua nu se poate....si de aici scandal cu vulgaritati inimagilabile,cu jicniri la persoana,copilul mi l-a denigrat in fata tuturor chiar si pe noi,ne inchuie usile la camera und edoarme el ca sa nu avem acces la balcon si acolo tin si eu ca tot omul ,un cartof o ceapa,intind rufe, ma chinui pe unde apuc.face toate aceste rautati ca sa ne determine sa renuntam la tot si sa plecam la garsoniere.va rog daca puteti sa ma indrumati ce sa fac. tin sa mentionez ca de dat in judecata nu pot deoarece mama nu se afla in tara . va multumesc si astept raspuns
de cale amiabila .nu poate fi vorba,deoarece mamam nu se afla in tara,ea nu este deacord cu ceea ce face tata,si unca o chestie care doare....s-a investit mii de euro in aceasta apartament de 3 camere.totul este nou,super mobilat si utilat . se poate sa dai asa de usor cu piciorul la 5 ani de munca in strainatete?
cand primeam lunar cate 1500 -1700 euro pe luna,era bine nu?
iar acum ca se intrara in casa pana in 1500 ron e rau,nu?
nu se mai poate,chiar totul la batrani se rezuma la averi,si ,cum sa faca sa pacaleasca pe cei din jur?
Eu cred ca linistea dv, sufleteasca este mai importanta decat orice suma de bani...daca va imbolnaviti(caci majoritatea bolilor sunt pe fond de stres)nu va ganditi ca ar suferi si fiica si sotul dv.? Nu sunt in masura sa va dau un sfat juridic, dar cred ca mai bine plecati din acest mediu...cu orice risc! Ar fi bine sa va luati si "investitiile", mobila o puteti depozita undeva, poate cand tatal dv.se va trezi singur si cu casa goala isi va revizui comportamentul...
In alta ordine de idei, tatal dv nu s-a comportat tot la fel si inainte de a va vinde apartamentul? Poate la dansul este si o problema psihologica.... deodata s-a trezit cu casa plina, iar el vrea liniste...o fi varsta de vina:(
mobila avea,dar am reinnoit-o,ce sa fac? am incercat sa spun ca sunt cumparate de noi, la care el fff zeflemist sa i le aduc pe alui inapoi de la gunoi. nu isi bate el joc de sufletele noaste?
sa iau faianta de pe pereti?
izolatia?
termopanele?... i-am cumparat toata aparatura medicala de la zeppter, cu bioptron,de masaj,tot ce se putea ca doar el le foloseste,am incercat sa le oferim tot ce se putea ,ca sa fie multumiti,pe timp de iarna cand fructele nu erau ei aveau fructierele pline,cu ce gresesc ? ei au fost cei care s-au rugat de noi sa le fim aproape,am stat alaturi de ei cand erau in spital..si acum ca nu mai intra in casa banii care intrau nu mai suntem buni?
de ce cand ne-adus la notar sa facem actele nu a specificat ca sa nu stam cu ei, sa le dam o cota financiara lunara si ramaneam in casuta noastra de 20m/p. si aveam si dbani in cont la ora actuala si poate si un apartament mai micut ca nu mai investeam in casa lor.este frumos ca fica ta ,care ai aparat-o de foc si de ploaie sai care zici ca i-ai dat educatie sa te tarasti pe usile tribunalelor? dar daca mama nu este de acord cu ceea ce face el,poate face fara acordul ei,fara semnatura ei? noi oricum plecam ,vrem liniste....multa liniste. va multumesc ca mi-ati raspus, sa va dea dzeu multa intelepciune si sanatate multa
va multumesc ca v-ati facut timp sa-mi raspundeti,dar va rog daca se poate sa ma indrumati mai departe. pot sa ma duc sa fac o plangere la sectia de politie de care aparttinem ,sa le explic ce se intampla si daca se poate sa vina sa ia referinte de la vecinii de pe scara ,dar, fara sa stie el,ca sa nu-i huiduie dupa aceea pe bietii vecini? le este teama de el si de modul lui de comportare.
va multumesc
Vreau fata inapoi
feliciaiva
Ma numesc felicia am 23 ani si sunt in italia .Am o fetita de 6 anisori care este in romania .Ea sta acum la soacra mea si as vrea sa-mi iau fetita inapoi .ce ... (vezi toată discuția)