avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 719 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... pensie alimentara pt minor
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

pensie alimentara pt minor

BUNA SEARA

Daca l-am dat in judecata pe tatal copilului scriiind in cerere sa-mi dea pensie alimentara din urma se poate?copilul este pe numele lui,nefiind casatorita.
Cel mai recent răspuns: ContSters160686 , utilizator 18:28, 27 Octombrie 2010
Pensia alimentara se datoreaza de la momentul introducerii cererii. Va trebui sa va precizati cererea si in sensul stabilirii domiciliului minorului la dvs. Este echivalentul incredintarii copilului in urma divortului.
Pensia de intretinere se datorata de la momentul în care a fost solicitata,
Nu este suficient ca numele copilului sa fie ca al presupusului tata.
Relatiilor patrimoniale dintre parinti si copii, se produc numai de la momentul in care acesta a fost recunoscut sau la data ramanerii definitive a unei hotararii prin care s-a stabilit ca paratul este tatal copilului.
pensia de intretinere va fi acordata de la momentul introducerii cererii in instanta de judecata.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Data acordare pensie de intretinere minor smeagull smeagull Buna ziua, Proces de divort cu minori, sotul reclamant, sotia parata. Fara reconventionala. Parata cere incredintarea minorului prin intampinare, dar nu ... (vezi toată discuția)
Pensie intretinere minor adriana istrate adriana istrate Am intentat actiune de divort pe data de 20.12.2010, cerand -desfacerea casatoriei -incredintarea minorului -plata pensiei de intretinere pt minor incepand ... (vezi toată discuția)
Pensie alimentara la divort daniella28 daniella28 as vrea sa stiu daca pensia alimentara se acorda din momentul in care tatal a cerut divortul,sunt 9 luni de cand a depus actele si nu mai sta cu noi,timp in ... (vezi toată discuția)