tatal meu a decedat in 2005. a suferit de tbc insa nu stiu daca cauza mortii a fost exact asta. A decedat dupa ce a terminat tratamentul si nu stiu ce scrie in actele medicale la cauza decesului. mama mea poate lua pensie de urmas? mentionez ca tata era pensionat pe caz de boala din cauza ca avea tbc.
Multumesc anticipat
Legea 19/2000-Art.68(2)-Sotul supravietuitor are dreptul la pensie de urmas,indiferent de varsta si de durata casatoriei,daca decesul sotului sustinator s-a produs ca urmare a unui accident de munca,a unei boli profesionale sau tuberculozei si daca nu realizeaza venituri lunare dintr-o activitate profesionala pentru care asigurarea este obligatorie sau acestea sunt mai mici de o patrime din salariul mediu brut pe economie,stabilit conform art.5(3).In acest an salariul mediu brut este de 1836 : 4 = 459.Deci venituri mai mici decat aceasta suma.O seara buna.
Pensie urmas
LumyC
Hristos a inviat!
Am si eu urmatoarea intrebare: tatal meu a decedat, si vreau sa stiu daca mama ( nu a avut servici niciodata ) poate beneficia de pensia ... (vezi toată discuția)