avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 688 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Notificare angajator dupa 30 zile????
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Notificare angajator dupa 30 zile????

Buna,
am nevoie de sfatul d-voastra in urmatoarea situatie:
in cazul in care sotul a fost disponibilizat (desfiintarea postului) incepand cu luna septembrie, societatea este nevoita sa ii acorde un salariu compensatoriu conform CCM, nu-i asa?
A facut cererea la societate in 22 septembrie si pana in prezent nu a primit nici un raspuns (raspunsul neoficial fiind "n-o sa vezi nimic:("). Am inteles ca dupa ce trec 30 de zile de la depunerea cererii urmatorul pas ar fi sa faca o notificare catre firma sau o sesizare la ITM. Care este procedura corecta?
Va multumesc din suflet.
Cel mai recent răspuns: marisal , utilizator 21:43, 27 Octombrie 2010
Daca in CCM este prevazuta obligatia platii salariilor compensatorii in caz de desfacere a contractului de munca pentru motive ce nu tin de persoana angajatului, puteti solicita in instanta obligarea angajatorului la plata acestora.
Fiind un litigiu de munca va adresati Tribunalului sectia lititgii de munca, ITM-ul nu are cum sa va ajute.
Va multumesc mult pentru raspunsuri.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pot beneficia de salarii compensatori andreea1824 andreea1824 Buna ziua,am si eu mai multe nelamuriri,am fost bagat in somaj,deorece firma disponibilizeaza angajatii,eu ne luandu-mi salariul de 3 luni si fara am da ... (vezi toată discuția)
Nelamurire bunica1 bunica1 Am o f. mare neliniste in suflet si rog a fii ajutata . Pe 10 dec a fost emisa decizie de disponibilizare ptr. 19 pers.( cauze economice ce nu tin ... (vezi toată discuția)
Drepturi marianelena marianelena Ma numesc Marian si sunt in perioada de preaviz la una din unitatile grupului Boromir.Nu am putut sa cunosc ,sa citesc nicaieri Contractul colectiv de munca la ... (vezi toată discuția)