avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 429 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... asigurari rca despagubire
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

asigurari rca despagubire


sunt italian am facut acident in romania acum 2 ani mam jiudecat cu polizia romana ca ma dat pe vinovat si am castigat procesul cu decisia irevocabila .IN italia am angajat un avocat care a contactat un broker de asigurare in italia ca raspunde de asigurare ardaf in italia acesta broker spune avocatului meu ca in cazul in care se ajiunge la un acord cu asigurare cum din legea romaniei onorariul avocatul nu vine platit de la asigurare ci de client (adica eu )
e adevarart ??? din ce articol de lege ??
Cel mai recent răspuns: Marius David , Consilier juridic 10:38, 28 Octombrie 2010
1. cheltuielile de judecata pentru anularea procesului verbal prin care s-a constata vinovatia dumneavoastra le puteti recupera de la Ministrerul Finantelor din Romania, in cazul in care ati avut castig de cauza in instanta (daca s-a constata nevinovatia dumneavoastra)
2. daca aveti si cheltuieli de judecata ca urmare a chemarii in judecata a asiguratorului care nu a fost de acord sa achite intreaga despagubire si ati avut castig de cauza in sensul ca instanta a obligat asiguratorul la plata integrala a pagubelor , eventual in solidar cu cel vinovat de producerea accidentului, in situatia asta cheltuielile de judecata vor fi recuperate de la asigurator.
daca mai aveti nelamuriri imi puteti scrie in mesaj privat pentru ca nu urmaresc forumul.
Ultima modificare: Miercuri, 27 Octombrie 2010
praporgescu, utilizator
In procesul care l-ati avut in Romania trebuia sa solicitati si cheltuieli de judecata ( avocatul trebuia sa o faca) in acest caz instanta ar fi dispus plata tuturor cheltuielilor facute , de catre partea care a pierdut procesul , inclusiv onorariul avocatului .Chitantele trebuiau depuse la dosar , inainte de incheierea dezbaterilor.
Pe cale amiabila ,daca va intelegeti , se presupune ca nu aveti nevoie de avocat . si deci nu va despagubeste.
Domnul fabiano ne spune ca a angajat un avocat pentru a obtine despagubirea de la asigurator,asta inteleg eu.Daca a solicitat cheltuieli de judecata in procesul la care face referire, este alta problema.S-a judecat cu politia,nicidecum cu asiguratorul.
Ultima modificare: Miercuri, 27 Octombrie 2010
floare _de_ colt, utilizator
cum puteam eu un strain sa ajiung la asigurare ardaf fara avocat
ca dupa accident mam intors in italia !!

Alte discuții în legătură

Raspundere civila de asigurare fabiano fabiano sunt italian am facut acident in romania acum 2 ani mam jiudecat cu polizia romana ca ma dat pe vinovat si am castigat procesul cu decisia irevocabila .IN ... (vezi toată discuția)
Despagubire daune masina si cheltuille de jiudecata fabiano fabiano buna ziua sunt un italian in anul 2008 am avut un accident in romania cu alta masina dupa ce a venit politia mau facut un proces verbal cu avertizment si 2 ... (vezi toată discuția)
Recurs procesul verbal de contraventie fabiano fabiano buna ziua sunt fabiano un italian in anul 2008 am avut un accident in romania dupa ce a venit politia mau facut un proces verbal cu avertizment si 2 luni de ... (vezi toată discuția)