avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1926 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... raspundere civila de asigurare
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

raspundere civila de asigurare

sunt italian am facut acident in romania acum 2 ani mam jiudecat cu polizia romana ca ma dat pe vinovat si am castigat procesul cu decisia irevocabila .IN italia am angajat un avocat care a contactat un broker de asigurare in italia ca raspunde de asigurare ardaf in italia acesta broker spune avocatului meu ca in cazul in care se ajiunge la un acord cu asigurare cum din legea romaniei onorariul avocatul nu vine platit de la asigurare ci de client (adica eu )
Cel mai recent răspuns: fabiano , utilizator 21:55, 27 Octombrie 2010
Dv. ati considerat firesc sa mergeti la avocat in aceasta situatie dar in Romania nu este o practica si nici nu exista temei legal pentru ca asiguratorul sa achite onorariul.
Avocatul intervine in momentul in care exista neintelegeri cu privire la plata despagubirii,exista o actiune in justitie.Daca asiguratorul pierde procesul, plateste si cheltuielile de judecata.
Poate gaseste avocatul o solutie si creeaza un precedent.Un fost prieten imi spunea ca nici in tara in care locuieste nu exista reglementare cu privire la acest aspect si totusi avocatul poate incasa onorariul de la asigurator.
Ultima modificare: Miercuri, 27 Octombrie 2010
floare _de_ colt, utilizator
Asiguratorul RCA deconteaza numai "cheltuielile de judecata efectuate de catre persoana prejudiciata"
Daca ati castigat procesul, se presupune ca vinovatul este altcineva, care poaseda RCA valabil si de la care puteti recupera pagubele, inclusiv cheltuielile de judecata
Onorariul avocatului care realizeaza o mediere/intelegere, nu este acoperit de RCA, dar poate fi negociata decontarea de la vinovat.
si broker respectiv spune ca exista o lege in romania ca in cazul de acord amiabil nu raspunde de oniorariu avocatul.
eu ca sunt italian si mam intors in tara mea era singura solutia ca angajam un avotat din italia ca ma rapresinta in fata broker

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Asigurari rca despagubire fabiano fabiano sunt italian am facut acident in romania acum 2 ani mam jiudecat cu polizia romana ca ma dat pe vinovat si am castigat procesul cu decisia irevocabila .IN ... (vezi toată discuția)
Despagubire daune masina si cheltuille de jiudecata fabiano fabiano buna ziua sunt un italian in anul 2008 am avut un accident in romania cu alta masina dupa ce a venit politia mau facut un proces verbal cu avertizment si 2 ... (vezi toată discuția)
Despagubire deces pe rca raluk_00 raluk_00 Buna ziua! Incerc sa va descriu cazul meu pe scurt , cu rugamintea de a ma ajuta cu niste sfaturi. Tatal meu a decedat anul trecut intr-un accident rutier in ... (vezi toată discuția)