avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1988 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... iesire din indiviziune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

iesire din indiviziune

Va rog sa-mi spuneti:
daca avind 50%dintr-o garsoniera,.prin mostenire, pot cere iesire din indiviziune prin alegerea de catre partea pirita ori sa primeasca ori sa-mi dea o sulta de 19000€.,mie fiindu-mi indiferenta fiecare varianta ?multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: Ana-Maria Dutescu , Avocat 12:42, 28 Octombrie 2010
De aceea v-am expus si posibilitatea partajului voluntar, la notar. Acolo puteti face cum va doriti dvs., prin intelegere amiabila.
Din acelasi motiv am intrebat daca sunteti in relatii bune cu matusa, daca vorbiti cu ea, explicati-i ca mai avantajos pt ambele parti e sa mergeti la notar.

In instanta, cum am spus mai sus, nu merge cu "cat propuneti dvs. ca sulta", ci se efectueaza expertize. Bineinteles ca sunt cheltuieli de judecata, onorariu avocatial etc. Va ajunge scump si s-ar putea sa riscati sa luati o mica teapa - de ex. matusa solicita atribuirea imobilului, evaluat prin expertiza la 10.000 euro:) si va plateste sulta 5.000, din care platiti expertiza si alte cheltuieli de judecata si ramaneti cu ...era sa zic eu ce...

Discutati cu matusa amiabil si explicati-i. Sau vindeti garsoniera impreuna si impartiti banii, pur si simplu.
Va multumesc pentru lamuriri.
Matusa nu vrea sa mearga nici la notar nici sa se vanda ,asa ca numai prin proces pot obtine ceva.Inteleg ca cine plateste sulta este cel care partial pierde.CUM POT SA FIU EU CEL CARE SA PLATESC SULTA si nu celalalt!
Solicitati instantei, in cererea de chemare in judecata, atribuirea imobilului.
Angajati-va un avocat.
Succes!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mostenire buna ziua. in urma cu 7 ani am mostenit jumatate dintr-un apartament ... GavDana GavDana Buna ziua. In urma cu 7 ani am mostenit jumatate dintr-un apartament cu 4 camere. De atunci in apartament a locuit doar matusa mea care a mostenit cealalta ... (vezi toată discuția)
Partaj gaab gaab Sunt in proces de partaj cu fosta sotie ,care este plecata in Italia de vreo 5-6 ani ,iar acum in acest proces cere drepturile bunurilor comune ,in speta ... (vezi toată discuția)
Vanzare apartament cu doi proprietari fara acordul unuia din ei trasorv trasorv Buna ziua , impreuna cu altcineva [ fara niciun grad de rudenie ] detin un apartament , in procente diferite si vreau sa imi recuperez cota parte din el prin ... (vezi toată discuția)