avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 570 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Recuzare
Discuție deschisă în Executare silită

Recuzare

Buna seara,avocatul meu a facut cerere de recuzare deoarece cineva avrut sa adjudece un teren in instanta ,care a fost respins de executor.Respunsul pe saitul judecatoriei l-am vazut acum si zice astfel: respinge ca neintemeiata cererea de recuzare formulata de petentul X,cu cale de atac odta cu fondul?
Intrebarea este ce inseamna calea de atac odata cu fondul?
Cel mai recent răspuns: Ana-Maria Dutescu , Avocat 11:47, 29 Octombrie 2010
Adica nu se ataca separat, ci, dupa ce se da o sentinta pe fond, de-abia atunci.
Scuzati-ma nu inteleg ce inseamna o sentinta pe fond,adica o sa-mi adjudece terenul,scuze de deranj dar nu pot sa sun la ora aceasta avocatii mei.
O sentinta de fond,este sentinta pronuntat de prima instanta,urmeaza apelul si recursul,deci celalalte sunt decizii de apel si recurs.

Incheierea prin care vi s-a respins cererea de recuzare se ataca in momentul in care se pronunta prima instanta asupra fondului pricinii.
Deocamdata nu s-a judecat fondul ( adjudecarea sau ce se judeca in proces = pe fond) ci doar recuzarea ( probabil a unui judecator). Procesul merge mai departe, cand se termina veti sti ce s-a hotarat, printr-o sentinta. Pe care o veti putea ataca, impreuna cu incheierea prin care s-a respins recuzarea.
multumesc frumos de raspuns.....pe care l-am inteles f. bine

Alte discuții în legătură

Recurs la cererea de recuzare donigao donigao Buna ziua, Am o nedumerire legata de interpretarea art.34 Cod de Procedura Civila. \"Incheierea prin care s-a respins recuzarea se poate ataca numai o data ... (vezi toată discuția)
Am probleme cu intelesul termenului "cauza" si cererea de recuzare cf. art. 64 (3) din cpp eusaisapte eusaisapte Judecatorii imi resping contestatiile in anulare motivand printre altele ca nu se poate face contestatie in anulare decat impotriva hotararilor asupra fondului ... (vezi toată discuția)
Stramutare proces - conditii tusu tusu Buna ziua, miercuri, 2 aprilie, am o contestatie in anulare la Curtea de Apel. din cate inteleg, contestatia va fi judecata de aceiasi judecatori pe care ... (vezi toată discuția)