amicul meu in 2006 a urcat intr-un tren ce stationa pt a-si ajuta matusa care avea bagaje sa coboare.in acest timp un individ cu care el a discutat pe peron,in prezenta altor amici,a urcat in tren la scurt timp si a comis o talharie.amicul meu in acel moment era la jumatatea vagonului,iar celalalt a patruns in primul compartiment si a luat geanta unei doamne.a auzit tipetele individului care alerga pe coridorul trenului,spunandu-i ,,fugi''. . el s-a speriat si a fugit din tren,crezand ca e vorba de o bataie.l-a zarit pe celalalt cum a fugit,disparand in noapte.el s-a dus sa-si gaseasca matusa,care intre timp coborase cu bagajele.dupa timp indelungat a aflat ca ar fi acuzat de instigare la talharie.a apelat la un avocat pt sfaturi si i-a zis sa stea linistit si sa nu de a nici o declaratie,motivandu-i ca e mai bine si ca nu are de ce sa umble pe drumuri.asta a si facut.s-a prezentat la politie si a zis ca nu declara nimic.apoi a urmat o recunoastere in grup,femeia l-a recunoscut si a zis ca el a trecut doar prin fata compartimentului si ca de fapt el nu a atins-o.nefiind vinovat a stat linistit.a fost chemat la procuror,nu era in tara,a mers mama lui si a declarat ca nu e acasa,apoi la scurt timp a venit sa plateasca o amenda administrativa,pe care tot la sfatul avocatului a achitat-o zicand ca asa e cel mai bine si ca nu o poate contesta chiar daca e nevinovat.acum stupoare!!!!s-a trezit acasa cu informare pt trimitere in judecata deoarece femeia din tren nu a fost multumita cu decizia procuraturii.Mentionez ca individul care a furat geanta este recidivist pt furt calificat.nu inteleg cum e posibil atata timp cat el nu a declarat nimic sa poata fi acuzat de un ,,recidivist'' ca l-a instigat la talharie,apoi sa devina complice.va rog din suflet un sfat cum sa procedam.va multumesc
e cusut cu atza alba... de unde stia recidivistul de pe peron cum se numeste amicul dvs???
urmeaza sa se depisteze daca acestia cu adevarat se cunosteau. faptul de a nu da nicio declaratie, nu-l scapa, din contra, poate fi chiar in defavoarea amicului dvs.
cucoana a facut probabil plangere impotriva rezolutiei procurorului... oricum ar fi mai bine sa va lasati amicul sa se descurce singur. s-ar putea nici dvs sa nu cunoasteti purul adevar.
Parerea mea este ca nu sunteti sincer . Nimeni nu va fugi "aiurea" doar ca zice cineva "fugi".
Si cum spunea si doamna avocat , daca nu se cunosteau , de unde stia cel ce a sustras geanta sa dea detalii legate de identitatea amicului dvs ? Plus ca daca era cu matusa sa in tren , aceasta trebuia sa declare in favoarea sa , iar victima trebuia sa declare ca l-a vazut trecand impreuna cu aceasta . Oricum , sa se intereseze despre soarta sa si sa-si angajeze avocat intrucat talharia este o fapta de pericol si poate sa ajunga si dupa gratii .
Eu am avut o situatie asemanatoare dar cu 3 inculpati.
Cel care a comis talharia fara ca ceilalti sa stie a strigat la ceilalti doi sa fuga si ei au fugit...cu totii...
Cel pe care l-am aparat a fost achitat in recurs dupa ce primise o pedeapsa de 10 ani...si nu am prins deloc o instanta care sa fie indulgenta...
Pentru identitate de ratiune a fost achitat si al doilea (se aflau in aceeasi situatie).
Ultimul avea o pedeapsa de 10 ani si el, dar intrucat s-a schimbat incadrarea juridica a primit o pedeapsa de 5 ani.
Exista situatii in care instantele nu sunt atente suficient si oamenii nevinovati pot fi condamnati.
In cazul expus se poate sa fie si vinovat si nevinovat respectivul.Depinde si de probe.
Ok Claudiu , sa presupunem ca e asa , dar sunt multe semne de intrebare ... logica imi spune ca nu fugi atata timp cat esti cu matusa si o lasi in plata domnului , mai ales cand nu stii de ce fugi cand cineva pe care nu il cunosti spune asta ... si declaratia matusii va fi importanta . Este relativ totusi sa ne pronuntam in aceste circumstante , dar ceva nu e in regula in speta de fata ... :-/ totusi sa tinem cont ca a primit o amenda administrativa ... o participatie tot a avut .
stimata doamna...nu ati inteles.amicul meu,in timp ce isi astepta matusa pe peronul garii,s-a intalnit cu mai multe persoane,cunoscute,printr ecare si respectivul ,,hot'' iar in clipa cand el a observat ca matusa sa nu coboara ,a patruns in tren pt a o cauta.ajuns la jumatatea vagonului,a fost cuprins de panica de cel ce urla sa....se dea la o parte si l indemna sa fuga.