Am fost talharita si individul a fost prins. As dori sa aflu ce trebuie sa fac in continuare, din cate am inteles de la politisti, persoana se afla momentan in arest, dar imi este teama ca va fi judecat in stare de libertate si nu stiu nici cum sa aflu asta. Politistii si-au facut datoria dar acum nu stiu cu cine sa iau legatura ca sa fiu la curent cu ce se intampla mai departe. Cum pot sa ma informez mai departe in legatura cu mersul lucrurilor? Care credeti ca sunt sansele ca individul sa fie judecat in libertate, in conditiile in care nu are domiciliu stabil si este si recidivist? Va multumesc.
Sansele sa fie judecat in stare de libertate sunt nule asa rezulta din ceea ce spuneti.
Nici daca isi angajeaza 3-4 avocati cu mot nu iese, daca luam in seama ceea ce spuneti.
Deci, puteti sta linistita sub aspectul arestului preventiv.
Ei,nu sunt chiar nule.Depinde si de modul de operare,de consecinte,etc. Victima nu a oferit aceste amanunte. Acum,e drept,odata luata masura arestari preventive,e greu sa mai fie pus in libertate. Totusi,nu stim multe din dosar,iar victima,cu aparator,are acces la acesta.Da, mai este si starea de recidiva,invocata.
Ideea aceea era.Daca instanta a dispus arestarea preventiva pentru infractiunea de talharie pe durata procesului persoana acuzata va ramane arestata.Doar sa dureze procesul vreo 2 ani se va putea discuta despre punerea in libertate.Evident daca e o talharie autentica si nu de o fapta confuza si de abia daca exista violenta.
La finalul procesului insa se poate ajunge sa fie aplicata o pedeapsa cu suspendare a executarii pedepsei.Acest lucru ar insemna ca persoana sa iasa din inchisoare.
Aici nu mai putem aprecia din lipsa de amanunte relevante cu privire la modalitatea concreta in care a fost savarsita fapta si urmarile ei atat sub aspect patrimonial, cat si sub aspectul violentei ( intensitate, etc)
Aveti dreptul de a va angaja avocat daca vreti sa urmariti si sa intelegeti desfasurarea procesului penal.Cheltuielile legate de onorariul avocatului vor fi suferite pe persoana care v-a talharit in cazul in care va fi gasita vinovata.
In ceea ce priveste starea de arest a inculpatului si eu impartasesc aceeasi opine ca nu va putea fi pus in libertate, dar totusi sa nu spunem ca sunt nule, ca vorba aia suntem avocati. Daca instanta face o greseala cu siguranta avocatul inculpatului va profita si va putea sa il puna in libertate.
In privinta faptului ce veti putea face in continuare, va puteti informa la organele de cercetare de cursul procesului, sau puteti angaja un aparator sa va reprezinte interesele mai ales pe latura civila.
Acuzat pe nedrept
pauldorin87
sunt acuzat intr un dosar penal prin declaratie mincinoasa precum ca as fi deposedat de o suma de bani pe un amic.am asistat la un schimb de telefon intre 2 ... (vezi toată discuția)