avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1169 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Prejudiciu
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Prejudiciu

Buna ziua!
In urma expertizei judiciare asociatia noastra are un prejudiciu si acesta trebuie acoperit de locatari pentru a nu se sista utilitatile , pentru ca toti stim ca un proces dureaza si nu castigi mare lucru.
Problema mea este urmatoarea, daca eu introduc o rata pe luna ptr. fiecare locatar si cineva refuza sa achite cum pot recupera eu banii de la el?
Nu mi se pare normal ca unul sa achite si altul sa beneficieze, toti sau niciunul.
Ce acte trebuie sa intocmeasca asociatia pentru ca in instanta sa-mi cer drepturile de la cei care refuza plata acestui prejudiciu?

Multam!
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 10:06, 28 Octombrie 2010
Convocati o adunare generala a proprietarilor cu tema acoperirii prejudiciului.
Hotararea AG, scrisa in PV de sedinta, va fi pusa in practica.

Daca nu se doreste plata suplimentara, atunci asta e!....furnizorul va taia utilitatea respectiva!
Daca se doreste si se va hotari acesta plata suplimentara, o puneti pe liste....o tratati ca pe orice alta suma neachitata...penalizari si chemare in instanta pentru recuperarea restantelor.
In urma concluziilor expertizei financiar contabile asupra activitatii din cadrul asociatiei dvs,reprezentantii legali ai asociatiei=presedinte +comitet executiv ,
detin responsabilitatea sa analizeze competent situatia,prejudiciile constatate,
persoanele responsabile si pentru viitor masurile necesare ,astfel incat proprietarii sa poata beneficia de serviciile de utilitate publica
In temeiul art 23 (4) din L nr 230/2007,avand in vedere situatia speciala cu care se confrunta asociatia dvs ,legal ar trebui convocata adunarea generala ,in cadrul careia sa se prezinte detaliat situatia asociatiei,concluziile expertizei financiar contabile si sa se supuna discutiei masurile necesare de aplicat pentru depasirea situatiei.
Masurile adoptate de participantii la adunarea generala sunt obligatorii pentru toti proprietarii din imobil si constituie si baza legala de impunere pentru eventuale sume suplimentare
Ultima modificare: Joi, 28 Octombrie 2010
ynocentta, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Angajament de plata iulius21 iulius21 Buna ziua ! In urma cu un an administratorul blocului a furat banii locatarilor ( taxele de intretinere) blocul nemaiputand plati sumele datorate tuturor ... (vezi toată discuția)
Radet ne-a oprit apa pt ca administratorul nu a plătit facturi din feb 2018 dayana50012000 dayana50012000 Buna ziua. Pe scurt va povestesc ca, RADET Bucuresti ne-a oprit apa pt facturi neplătite din feb 2018 in prezent figuram cu restante de 27 000 RON. ... (vezi toată discuția)
Recuperare prejudiciu SimonaBardea SimonaBardea Buna ziua! Asociatia are un prejudiciu conform expertizei judiciare, iar proprietarii trebuie sa achite acest prejudiciu conform procesului verbal semnat 50 ... (vezi toată discuția)